Slavia zaslouženě porazila Štrasburk | SK Slavia Praha
Více

Slavia zaslouženě porazila Štrasburk

HAGUENAU / FRANCIE -Slavia si připsala další výborný výsledek. V sobotním přátelském zápase porazila díky dvěma brankám Karla Pitáka Racing Štrasburk 2:1. Vítězství si naši fotbalisté zasloužili velmi dobrým výkonem, soupeř hrál v plné sestavě v přípravě na ligu...
HAGUENAU / FRANCIE -Slavia si připsala další výborný výsledek. V sobotním přátelském zápase porazila díky dvěma brankám Karla Pitáka Racing Štrasburk 2:1. Červenobílí šli do vedení po pěti minutách hry, když náš záložník skluzem dorazil do sítě centr maďarského útočníka Suwonmiho. Soupeř vyrovnal ve dvacáté první minutě Johansenem, který se prosadil ve skrumáži před brankou. V druhém poločase důrazně hraného utkání vstřelil svoji druhou branku Piták, když rybičkou naskočil na centr Pavla Fořta. Vítězství si naši fotbalisté zasloužili velmi dobrým výkonem. Soupeř hrál v plné sestavě, utkání pro něj bylo generálkou na ligu.

„Přesvědčili jsme se o tom, že když budeme disciplinovaní, tak záleží jenom na nás. Po herní stránce nejsme o nic horší než mužstva, se kterými jsme se utkali," zhodnotil utkání trenér Karel Jarolím . A pomohly zápasy najít ideální sestavu? „Z 90% mám o ní jasno, ale vždy může někdo mile překvapit. Zároveň to není jen o základní jedenáctce, ale o 16-18 lidech, kteří mohou naskočit," doplnil slávistický kouč.

Zítra čeká Slavii další prvoligový soupeř Nancy. „Sestavu zítra znovu protočíme, je pro nás stěžejní, abychom to všechno zvládli bez zbytečných zranění. Soustředění splnilo svůj účel, získali jsme zde mnoho zkušeností, které jsou cenné zejména pro nováčky v našem týmu," uzavřel svůj komentář Karel Jarolím.

Zápas jsme sledovali online: Průběh utkání, Fotografie


Slavia - Racing Štrasburk 2:1 (1:1)

Branky: 5. a 50. Piták - 21. Johansen
Slavia 1.poločas: Kozáčik - Zábojník, Holeňák, Hubáček - Černý, Jarolím, Suchý, Švento - Piták - Vlček, Sowunmi
2. poločas: Kozáčik - Kratochvíl, Latka, Holeňák, Zbončák - Piták (78.Gecov), Suchý, Gedeon, Hrdlička - Fořt, Černoch.
RC Štrasburk: Cassard - Deroff, Devaux, Cante, Boca (70. Haggui) - Diane (46. Lacour), Johansen, Bassila (63. Keita), Le Pen - Pagis, Fernerud (63. Mouloungui)
Diváci: 4200

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články