Slavia zanechala ve Francii výborný dojem | SK Slavia Praha
Více

Slavia zanechala ve Francii výborný dojem

PRAHA - Slávisté se dnes vrátili zpátky do Prahy ze svého druhého zahraničního soustředění. Kromě cenných zkušeností, přivezli naši fotbalisté i tři velmi dobré výsledky proti silným soupeřům, pro které byly zápasy posledním testem před víkendovým startem ligy...
PRAHA - Slávisté se dnes vrátili zpátky do Prahy ze svého druhého zahraničního soustředění. Kromě cenných zkušeností, přivezli naši fotbalisté i tři velmi dobré výsledky proti silným soupeřům, pro které byly zápasy posledním testem před víkendovým startem ligy. Červenobílým se podařilo potvrdit vítězství nad Lyonem a zanechat ve Francii velmi dobrý dojem.

Dokladem toho je půlstránkový článek listu DNA o sobotním zápase proti Štrasburku. „Racing sehrál v přípravě mnoho zápasů, ten nejtěžší z nich byl proti Slavii Praha. Po jeho zhlédnutí je již jasné, proč Pražany nedokázal porazit ani Olympique Lyon. Rozhodujícím momentem byl druhý gól Karla Pitáka, Racing na něj už nedokázal najít odpověď, soupeř mu to nedovolil,“ píše autor článku Michel Kapfer. List také cituje trenéra Štrasburku Jackyho Duguépérouxe. „Dostali jsme za vyučenou. Jsou to pro nás velice cenné zkušenosti, nejenom pro ligu, ale hlavně pro Pohár UEFA. S výsledkem nemohu být spokojený, byl to pro nás poslední test před ligou a my jsme v něm propadli. “

Stějně jako francouzské týmy čeká i Slavii příští sobotu generálka na českou nejvyšší soutěž. V Kehlu na Rhein Stadionu prověří naši formu bundesligový Kaiserslautern.

Výprava se po včerejším zápase vrátila do Prahy, dnes mají hráči volno, další společný trénink je čeká až ve středu ráno.




Přehled výsledků s francouzskými ligovými kluby:
10.7. Slavia – Olympique Lyon 1:0 (1:0), Branka: Hrdlička
19. 7. Slavia – Auxerre 0:0
23. 7. Slavia – Štrasburk 2:1, Branky: Piták 2
24. 7. Slavia – Nancy 2:2, Branky: Fořt, Gedeon

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články