Karel Jarolím: Máme zdravý tým | SK Slavia Praha
Více

Karel Jarolím: Máme zdravý tým

PRAHA - „S průběhem přípravy jsem spokojený, odehráli jsme v ní řadu kvalitních zápasů s francouzskými i německými celky. Jsem spokojený i s přístupem hráčů, dodává mi optimismus,“ řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Karel Jarolím. „Samozřejmě, že v příprava a liga je něco úplně jiného...
PRAHA - „S průběhem přípravy jsem spokojený, odehráli jsme v ní řadu kvalitních zápasů s francouzskými i německými celky. Jsem spokojený i s přístupem hráčů, dodává mi optimismus,“ řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Karel Jarolím.

„Samozřejmě, že v příprava a liga je něco úplně jiného. Ale já věřím tomu, že mužstvo je patřičně zdravé a že se to projeví i v důležitých zápasech. Hráči, kteří přišli, prokázali kvalitu, a budou platnými posilami. Budeme hrát hodně utkání, určitě dostanou prostor. Přicházejí možná každý trochu s něčím jiným: Lukáš a David Hubáček mají zkušenosti, Dušan Švento i Petr Zábojník jsou naopak velice perspektivní, mají chuť se prosadit.“

K blížícímu předkolu ligy mistrů se vyjádřil Patrik Gedeon. „Je to pro nás výzva, cítím v mužstvu velké odhodlání. Když budeme poctivě pracovat a plnit na hřišti to, co máme, věřím, že nejsme bez šancí. Důležité bude zvládnout první zápas venku.“

„Noví hráči dokonale zapadli povahově, i po sportovní stránce. Hráli jsme s kvalitními mužstvy, které určitě nechtěly prohrát, výsledky jsme dokázali, že se nemusíme nikoho bát,“ dodal Patrik Gedeon.

Jak vypadá situace brazilského útočníka Adauta? „Je ve fázi rehabilitace. O dalším působení bychom se rozhodli později,“ řekl trenér Jarolím. Situace kolem Václava Kolouška se nemění. Slavia preferuje korektní rozchod.

A cíl pro novou sezónu? „Soustředíme se na sebe, chceme hrát svoji hru, chceme hrát nahoře. Když budeme bojovat a správně pracovat, výsledky se dostaví,“ doplnil náš záložník.

Volba kapitána ještě neproběhla. „Kapitánem jsem byl jen v přípravě, jsem připraven svoji úlohu na hřišti převzít bez ohledu na to, jak volba dopadne. Důležité je, aby tým šlapal a měl dobré výsledky.“

ZMĚNY V KÁDRU

PŘIŠLI
Cesareo Victorino Pachuca P
Tomáš Pešír Kayserispor P
Ivan Kováč FC Nitra P
Aleksander Šeliga CMC Publikum Celje P
Dušan Švento MFK Ružomberok P
David Hubáček FC Tescoma Zlín P
Lukáš Jarolím 1. FC Slovácko P
Petr Zábojník FK Siad Most P
Martin Černoch FC Viktoria Plzeň P
Karel Kratochvíl SK Slavia Praha B
Jiří Studík SK Slavia Praha B
Marcel Gecov SK Slavia Praha dorost
Marek Suchý SK Slavia Praha dorost
Milan Černý SK Slavia Praha dorost


ODEŠLI
Radek Bejbl SK Rapid Wien P
Lukáš Došek SF Siegen P
Pavel Kuka Marila Votice P
Václav Koloušek SK Slavia Praha B
Paul Munster Orebro SK Fotbollsklubb P
Lukáš Nachtman FK Chmel Blšany H
Lumír Sedláček Groclin Dyskobolia Grodzisk P
Jiří Rychlík FC Marila Příbram NH
Milan Zachariáš SC Xaverov Horní Počernice H
Vladimír Bálek SC Xaverov Horní Počernice H
Tomáš Hašler SC Xaverov Horní Počernice H
David Kalivoda SC Xaverov Horní Počernice H
Jakub Chleboun SC Xaverov Horní Počernice H
Ivo Táborský Dynamo České Budějovice H
Radek Sláma FC Pera Choiron P

P – přestup
H – hostování
NH – návrat z hostování

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články