Goor: Máme vše ve svých rukách | SK Slavia Praha
Více

Goor: Máme vše ve svých rukách

PRAHA - Souboj o Ligu mistrů je za svoji polovinou, oba rivaly Slavii i Anderlecht čeká o víkendu druhé kolo ligových soutěží. Červenobílí pojedou do Teplic, RSC do Brug, kde v neděli odpoledne změří síly s místním Cercle. Vraťme se ještě k dozvukům bruselského souboje, podařilo se nám získat ohlasy hráčů a trenéra našeho soupeře.
PRAHA - Souboj o Ligu mistrů je za svoji polovinou, oba rivaly Slavii i Anderlecht čeká o víkendu druhé kolo ligových soutěží. Červenobílí pojedou do Teplic, RSC do Brug, kde v neděli odpoledne změří síly s místním Cercle. Vraťme se ještě k dozvukům bruselského souboje, podařilo se nám získat ohlasy hráčů a trenéra našeho soupeře.

"Slavia je silný tým, s velmi rychlou a přesnou hrou," řekl novinářům po zápase v mixzóně finský obránce Hannu Tihinen. "Ale myslím si, že rozhodčí měl pro první žlutou kartu sáhnout mnohem dříve. Pro nás není nic ztraceno, druhá branka Mpenzy může být v konečném účtování rozhodující."

Český brankář Daniel Zítka přiznal, že Slavia byla mnohem silnější než čekal. "Rozhodčí soupeři několikrát upřel možnost zahrávat rohový kop. V tom jsme měli štěstí, někteří jejich hráči jsou výborní hlavičkáři," připustil.

Autor první gólové asistence Pär Zetterberg řekl: "Očekávali jsme, že budeme hrát s fyzicky velmi dobře připraveným týmem. Častokrát jsme s nimi prohrávali osobní souboje. Za dva týdny to bude těžký zápas, jestliže chceme postoupit, budeme muset hrát nejlépe, jak umíme."

Střelec první branky Bart Goor také mluvil o těžkém utkání. "Na všechno bylo málo prostoru, následkem toho jsme se nedostávali do mnoha šancí. Slavia nás nepřekvapila, věděli jsme, že to bude fyzicky zdatný tým, ale nečekali jsme, že vydrží hrát tak dobře po celých devadesát minut hry," pokračoval Goor.

"Mám rozporuplné pocity, jsem rád, že jsme vyhráli, ale dostali jsme branku, která nám může v odvetě ublížit. Do zápasu jsme výborně vstoupili, ale po úvodní brance naše hra náhle ztratila řád. Zlepšili jsme se až po jejich vyrovnání."

A co si špílmachr myslí o pražské odvetě? "Čeká nás složitý úkol. Ale díky vítězství máme stále vše ve svých rukách. Dnes Slavia spoléhala na protiútoky, doma bude muset vstřelit branku, bude muset hrát jinak."

Trenér Franky Vercauteren měl k výkonu svého týmu mírné výhrady. "Hráli jsme dobře prvních deset, patnáct minut, pak jsme se dostali do problémů. Mám pocit, že v té době někteří naši hráči Slavii podcenili. Pražané hráli dobře organizovaný fotbal, byli agresivní, někdy až na hranici přípustnosti. To nám dělalo problémy. Pokud dáte Slavii prostor a čas, způsobí vám mnoho starostí. To se dnes večer potvrdilo."

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články