Slávisté se branek dočkali | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se branek dočkali

PRAHA - Slávisté po zápase probírali průběh zápasu s novináři s unavenou radostí a úlevou. Opakovala se témata po známá i po ligových zápasech: neproměněné šance, ale i trpělivost v čekání na branku.
PRAHA - Slávisté po zápase probírali průběh zápasu s novináři s unavenou radostí a úlevou. Opakovala se témata po známá i po ligových zápasech: neproměněné šance, ale i trpělivost v čekání na branku.

„Měli jsme v první půli dost příležitostí, i když gólman několikrát zázračně zasáhl, měli jsme dát dva, tři góly a uklidnit se. Takhle to bylo napjaté ještě dlouho, stálo nás to hodně sil," přiznal Martin Latka. „Bylo znát, že nám v koncovce chybí klid." Latka s ostatními obránci také řešil několik svízelných momentů. „Dvakrát nám zatopili, ještě že jsme neinkasovali, to by byla hrozná škoda," dodal Latka.

„Pár šancí jsme měli řešit víc technicky, nikoliv silou, rozchytali jsme jim gólmana, ten pak chytal skvěle," vzpomněl si Karel Piták. Poločas skončil po mnoha šancích bez branek.

„V kabině jsme si říkali, že je to jen o gólech, že to musí přijít. Díkybohu za ty dvě branky v druhý půli. Na štěstí to bylo tak fifty fifty, Cork dal tyčku, ale to my taky, a tyčky se jako gól nepočítají," komentoval zápas záložník Matej Krajčík.

Branky přišly v druhé půli, ta první od Tomáše Hrdličky. „Spadlo to tam v pravou chvíli, na tresťnáky jsme byli určení já, Lukáš Jarolím, David Hubáček a Matěj Krajčík," prozradil o zlomovém momentu zápasu střelec úvodního gólu . „Trénuju tresťnáky už od malička, tenhle jsem trefil opravdu včas," usmál se.

Hráči nasměrovali své myšlenky i k odvetě v Irsku. „Soupeř bude doma hrát jinak, prohrávají o dvě branky, už na konci tady naznačili, že dopředu hrát umějí, ale pokud dáme gól, tak věřím, že už bude rozhodnuto," řekl Krajčík. „Nebudem muset nikam spěchat, počkáme si na šance, to nám bude vyhovovat," uzavřel Piták.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články