Trenér má pro los dvě přání | SK Slavia Praha
Více

Trenér má pro los dvě přání

PRAHA - Strahovský stadion zažil další dramatický závěr ligového zápasu. Ve třetí minutě nastaveného času ale propukl obrovský gejzír radosti v hledišti i na lavičce našeho týmu. Trenéra Karla Jarolíma jsme po tiskové konferenci požádali o krátký rozhovor. Prozradil nám svá přání pro úterní los.
PRAHA - Strahovský stadion zažil další dramatický závěr ligového zápasu. Ve třetí minutě nastaveného času ale propukl obrovský gejzír radosti v hledišti i na lavičce našeho týmu. Trenéra Karla Jarolíma jsme po tiskové konferenci požádali o krátký rozhovor.

Na přípravu na ligový zápas bylo relativně málo času, jaký jste zvolil program?
„Vzhledem k tomu, že jsme přijeli pozdě, hráči dostali v pátek volno, aby měli dostatek odpočinku a spánku. Druhý den byl jen lehký výběh v oboře Hvězda. V neděli pak klasický předzápasový trénink."

Vy jste si odpočinul jak? Dal jste si volno?
„Ne, volno ne. Šel jsem se projít a dal jsem si golf. Tam jsem si pořádně odpočinul."

Dokázali jste otočit nepříznivý vývoj utkání. Cítíte v týmu sílící vůli poprat se s nepříznivými okolnostmi?
„Určitě. Každopádně bych chtěl zdůraznit, že to pro nás nebylo jednoduché, hráli jsme těžký zápas ve čtvrtek v Corku. Kluci se přesvědčili o tom, že se vyplatí hrát až do konce. Ta síla v týmu je. Nechci dělat chytrého po boji, ale věřil jsem týmu, že to obrátí. Cítil jsem to."

Jsme sedmí, dva body před....(přerušuje otázku)
„Já vím, co chcete říct. To bych neřešil, já si myslím, že jsme v této fázi mohli mít ligových bodů daleko víc než Sparta. Výsledek dnešního utkání je důležitý proto, že jsme udrželi relativní kontakt se špičkou tabulky, týmy na vrchu se nám mohly vzdálit. Je to z psychologického hlediska pro hráče důležité. Spartu neřeším."

Karel Piták viděl červenou kartu, už jste s ním o tom mluvil?
„Ještě ne. Musím se podívat na záběry na videu."

Před pohárem jste v základu vyměnil oba krajní obránce, jak jste s obranou spokojený teď?
„Dokáží spolupracovat, i když to dneska nebylo všechno úplně ideální. Matej Krajčík si dokáže na pravé straně vyhovět s Karlem Pitákem, vytvořili silný tandem. Na druhé straně tak spokojený nejsem. I branka, kterou jsme dostali, vyplynula z toho, že se nešlo do hlavičkového souboje důsledně."

Před námi je los poháru, kde ho budete sledovat?
„Doma, máme v té době volno. Na losování letí pan Leška a pan Vrba. Doufám, že budeme mít štěstí a los bude zajímavý nejenom pro nás, ale hlavně pro naše fanoušky."

Jaké máte přání?
„Jestli bych mohl nějaké mít, tak tři soupeře ze západu a jednoho z východu."

Do Francie byste se ale jistě podíval rád.
„Prozradím vám můj tajný tip: Štrasburk. Druhým je Hamburk. Do Francie bych se podíval samozřejmě moc rád, v létě se nám tam dařilo."

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články