Béčko porazilo rezervu Hradce Králové | SK Slavia Praha
Více

Béčko porazilo rezervu Hradce Králové

PRAHA - Slávistická rezerva ukončila sérii nepovedených výsledků, když v desátém kole ČFL zaslouženě zvítězila nad béčkem Hradce Králové, naše branky vstřelili Eliáš, Černoch a Kratochvíl.
PRAHA - Slávistická rezerva ukončila sérii nepovedených výsledků, když v desátém kole ČFL zaslouženě zvítězila nad béčkem Hradce Králové, naše branky vstřelili Eliáš, Černoch a Kratochvíl.

Zajímavé věci se děly hned v úvodu svižně hraného střetnutí. Petr Janda hrající na postu podhrotového útočníka se prosadil na levém křídle a obešel i vyběhnuvšího brankáře Lindra, akci ale nedotáhl, odražený míč se dostal k Martinovi Černochovi, který ho bohužel dobře netrefil. Na druhé straně pak přišla již téměř tradiční situace, rohový kop soupeře a míč v naší síti – Dujsík prodloužil centr k Duchničovi, který u pravé tyče poslal hlavou hosty do vedení.

Slávisté ale vývoj utkání záhy otočili, hlavně díky výbornému výkonu Karla Kratochvíla, který byl u všech tří branek. Nejprve v devatenácté minutě zatočil centr z rohového kopu k důraznému Eliášovi, který hlavou vyrovnal. O devět minut později znovu Kratochvíl nádherně zatočil přímý kop z pravé strany na hlavu Martina Černocha. Třetí branku přidal Kratochvíl v 38. minutě hlavičkou sám, z pravé strany centroval tentokrát Michal Parys.

I v druhém poločase se hrál rychlý fotbal, v 54.minutě podržel tým skvělým zákrokem Slavík, když pravou rukou vyrazil střelu Rybína, který se dostal za naši obranu a pálil sám z hranice vápna. Hradečtí doplatili na fauly v prvním poločase, kdy nasbírali žluté karty, v druhé půli k nim přidali Rybín a Duchnič druhé napomínání a Slavia dohrávala zápas v početní převaze. Blízko čtvrté branky byl několikrát Janda, Mejzlík nastřelil centrem z pravé strany břevno střídajícího gólmana Tošovského, krásnou technickou střelu vyslal v pohodě hrající Kratochvíl, ale jen těsně minul. Slavisté svoji převahu v druhé půli v další branky nepřetavili.

„Na soupeře jsme chtěli vletět, hrát důsledný presink, to se nám povedlo, hned v úvodu měl Petr Janda stoprocentní šanci. Pak jsme již tradičně dostali branku z rohového kopu, čímž jsme si utkání zkomplikovali. Ale po ní jsme hráli dobře a díky standardkám Karla Kratochvíla jsme zápas otočili," řekl trenér Luboš Kozel. „Soupeř doplatil na ostré zákroky zezadu, každá žlutá karta byla správná," doplnil náš kouč. „Jsem ale rád, že jsme dobrý výkon narozdíl od zápasu v Liberci potvrdili i výsledkově, dnes jsme šance proměňovali, vítězství je po sérii neúspěchů pro nás velice důležité," uzavřel svoje hodnocení zápasu Kozel.

Slavia B - Hradec Králové B 3:1 (3:1)
Branky: 19. Eliáš, 28. Černoch, 38.Kratochvíl - 3. Duchnič
Slavia B: Slavík - Parys, Studík, Vondráček, Hubáček - Kováč, Kratochvíl, Eliáš, Mejzlík (86.Knobloch) - Janda (79.Dubský) - Černoch (60. Dejmek)
Hradec B: Lindr (46. Tošovský) - Plašil, Přibyl, Hrmo, Rybín - Slezák (76.Mach), Dujsík, Jelínek (46.Pacák), Blažej, Gorol- Duchnič
Rozhodčí: Hlaváč, Blaschke, Čurda
ŽK: Hrmo, Přibyl, Rybín, Duchnič, Slezák, ČK: Rybín, Duchnič
Diváci: 200.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články