Víkendová utkání dorostu | SK Slavia Praha
Více

Víkendová utkání dorostu

PRAHA - Dorostenecké týmy si o víkendu připsaly dvě vítězství a dvě porážky. Po devátém kole jsou starší dorostenci na čtvrtém místě se sedmnácti body, čtvrtí jsou i mladší dorostenci, kteří mají také sedmnáct bodů a dokonce i stejnou bilanci jako starší kolegové- 5 výher, 2 remízy a 2 prohry.

Slovácko - Slavia „A“ dor. 1:0 (1:0), ČPP liga SD, sobota 8.10.05
Slavia: Jan Hanuš – Miroslav Pecka (70. Lukáš Dvořák), Radek Dejmek, Vojtěch Marek, Jaroslav Starý – Zdeněk Zahálka, Jakub Vagrčka, Jiří Valenta, Tomáš Jablonský (79. Tomáš Marc) – Radim Nečas, Karel Zelinka

Utkání mužstev z horních pater tabulky jsme začali aktivně a už ve třetí minutě jsme mohli jít do vedení, ale Nečas svou šanci nevyužil. Následně se spíše bojovalo o střed hřiště bez větších šancí. Po půlhodině hry jsme po chybě Marka a brankáře Hanuše nechali soupeře vsítit laciný gól. Ve druhém poločase se domácí soustředili na bránění jednogólového vedení a spoléhali na brejkové situace. Naši hráči se snažili o vyrovnání - zahrávali jsme 10 rohů a 8 standardních situací, ale jejich provedení se nedařilo. Soupeř tak využil naši chybu v obranné činnosti k zisku tří bodů.

Slavia „B“ dor. – Viktoria Plzeň 2:0 (0:0), ČLSD, neděle 9.10.05
Branky: Kučera, Kovařík (penalta)
Slavia: Marek Boháč – Martin Dostál, Lukáš Brhlík (46. Adam Rožánek), Petr Kobler, Adam Komárek – Lukáš Vácha, Jakub Kučera (85. Jiří Petrovič), Michal Uhlíř, Jan Kovařík – Lukáš Stuchl (46. Milan Vukovič), Tomáš Pekhart (66. Petr Novotný)

Před derby jsme tento zápas nesměli podcenit a dovést ho do vítězného konce. Vytvořili jsme si tlak, ale branku jsme vstřelili až v 57. minutě, kdy se v pokutovém území výborně uvolnil Kučera a umístěnou střelou otevřel skóre. Pak soupeř musel více otevřít hru a my jsme mohli útočit do odkryté obrany. Druhou branku jsme vstřelil z pokutového kopu v závěru utkání.

Slovácko – Slavia „C“ dor. 2:3 (1:2), ČPP liga MD, sobota 8.10.05
Branky: 2 Vopěnka, Klavík
Slavia: Martin Žejdlík – Petr Vopěnka, Jan Hošek, Marek Kindel, Lukáš Palko – Martin Jíša (80. Tomáš Němec), Jan Felcman, Vojtěch Přeučil (38. Lukáš Paluka), Zdeněk Čechák (64. David Smělý) – Adam Klavík, Petr Hošek (77. Huari Bambur)

Po bojovném a kvalitním herním výkonu jsme zaslouženě vyhráli. Zajímavostí je, že všech pět branek padlo po standardních situacích. V jedenácté minutě po přímém volném kopu Čecháka zprava na zadní tyč hlavičkou otevřel skóre Vopěnka.Ve 22. minutě po stejné standardní situaci Čecháka opět hlavičkoval Vopěnka.V nastaveném čase první poloviny utkání z přímého volného kopu soupeř snížil a po pěti minutách druhé části hry ze sporného rohu vyrovnal. V 67. po rohovém kopu Palka zprava zajistil opět hlavičkou naše vítězství Klavík. V těžkém utkání jsme byli herně nebezpečnější, měli větší vůli po vítězství.

Slavia „D“ dorost – Viktoria Plzeň 0:4 (0:1), ČLMD, neděle 9.10.05
Slavia: Roman Valeš – Karel Hönig, Robert Kysela, Ondřej Běloušek, Robert Kuchta – Jiří Zvonař (41. Radek Štefan), Lukáš Tománek, David Vodrážka, Jakub Martinec – Petr Koláček (51. Jan Zákostelský), Lukáš Spratek (41. Petr Kučera)

Po vyrovnaném začátku nám prošel dvě minuty před přestávkou hráč obranou a soupeř se ujal vedení. Ve druhém poločase jsme po rohovém kopu mohli vyrovnat, ale Kysela trefil pouze obránce. Ve 48. minutě po špatném odkopu brankáře Valeše zvyšoval do prázdné branky soupeř. V 58. minutě po centru ze strany naše obrana nechala dva volné hráče ve vápně a ti okamžitě trestali. Špatný výkon mužstva podtrhl Hönig chybnou zpětnou přihrávkou a útočník soupeře v klidu přehodil našeho brankáře.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články