Slavia poprvé od srpna padla | SK Slavia Praha
Více

Slavia poprvé od srpna padla

BRNO – Dvě série skončily v dohrávce 11. ligového kola. Domácí Brno poprvé v sezóně zvítězilo, Slavia naopak poprvé od srpna prohrála. Pražanům, kteří hráli bez distancovaného Mateje Krajčíka a naopak v sestavě s Karlem Pitákem, znovu nevyšel úvod zápasu...
BRNO – Dvě série skončily v dohrávce 11. ligového kola. Domácí Brno poprvé v sezóně zvítězilo, Slavia naopak poprvé od srpna prohrála. Pražanům, kteří hráli bez distancovaného Mateje Krajčíka a naopak v sestavě s Karlem Pitákem, znovu nevyšel úvod zápasu. Už ve 3. minutě skóroval Pavel Mezlík. Slavia nedokázala navázat na výkon z derby a proti dobře bránícím Moravanům se gólově neprosadila.

„Prošvihli jsme úvod, lacině jsme pustili soupeře do vedení. To rozhodlo o výsledku. Ne vždy se podaří utkání otočit, dneska se to potvrdilo,“ řekl kouč Karel Jarolím. „Už skoro tradičně jsme začali špatně, tentokrát jsme na to doplatili, výsledek jsme neotočili, i když jsme k tomu některé pološance měli, zejména v prvním poločase měl Pavel Fořt po zaváhání brankáře, ale je pravda, že Brno mělo další šance, Luděk Zelenka mohl o výsledku rozhodnout dřív," dodal náš kouč.

„V druhém poločase jsme hráli na tři obránce, chtěli jsme vyztužit střed a lépe kombinovat, převahu jsme měli, ale chyběla nám agresivita a důraz ve finální části. Brno bojovalo až do konce, díky vedení se mohlo spolehnout na rychlé protiútoky," doplnil Jarolím. „Chyběla nám podpora útoku ze zadních řad, zejména z krajů obrany," řekl také a připustil, že absence Mateje Krajčíka byla bolestnější než se čekalo.

Trenér Slavie se ještě pozastavil nad termínem utkání. „Mrzí mne, že se utkání hrálo až v pondělí, čeká nás nabitý program. Místo hracího dnu před pohárovým duelem dohráváme ligu po termínu, to je v celé Evropě rarita. Tam se utkání spíše předehrávají." Naše mužstvo nakonec bude mít jen regerační trénink a jeden herní, času na přípravu bude mít méně než náš čtvrteční soupeř.

Trenér Brna Josef Mazura byl pochopitelně spokojen. „Dotáhli jsme to do konce, hráčům určitě spadl balvan ze srdce. Potřebovali jsme vyhrát. Po vstřeleném gólu jsem se raději ani neradoval, protože i v Olomouci jsme dobře začali a k ničemu to nevedlo. Hráči bojovali odhodlaně, šli za vítězství, některé z nich chytali křeče, škoda, že jsme nedali druhou branku. Se třemi body jsem spokojený.“

Průběh utkání
Fotografie (11)
Ohlasy našich fotbalistů

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články