Obracet zápasy se donekonečna nedá... | SK Slavia Praha
Více

Obracet zápasy se donekonečna nedá...

BRNO - Tentokrát sportovní život nabídl slávistům obrácenou tvář, než jakou zažili po derby. Domácí hráči obíhali stadion a zdravili se s diváky, z jejich šatny byl slyšet oslavný pokřik. Naši fotbalisté byli po zápase smutní a zklamaní. „Je to špatné, chtěli jsme odsud odvézt body, nemáme nic," řekl Dušan Švento...
BRNO - Tentokrát sportovní život nabídl slávistům obrácenou tvář, než jakou zažili po derby. Domácí hráči obíhali stadion a zdravili se s diváky, z jejich šatny byl slyšet oslavný pokřik. Naši fotbalisté byli po zápase smutní a zklamaní. „Je to špatné, chtěli jsme odsud odvézt body, nemáme nic," řekl Dušan Švento. „Začátek jsme vůbec nezvládli, podceněním to nebylo, těžko říct, soupeř se pak zatáhl a my jsme se do jejich obrany nemohli dostat," povzdechl si slovenský záložník.

Úvodní branka byla jedním ze zlomových momentů pondělní dohrávky, dalším mohlo být velké zaváhání domácího brankáře, po kterém střílel do odkryté branky Pavel Fořt. „Ta první šance byla stoprocentní, to se musí dát," kál se náš útočník. Domácí obránci Fořtovi vykopli míč z brankové čáry i podruhé. „To chyběl kousek, je to škoda, " nehledal výmluvy náš forward. „První gól přišel moc brzo, Brno to ubránilo. Přišla porážka, čeká nás další důležitý zápas, ten musíme zvládnout líp."

Karel Piták se objevil v lize po téměř měsíční pauze. „Pauza byla opravdu dlouhá, je to škoda, že jsme nic neuhráli. Ze začátku jsem se nemohl dostat do rytmu, i když jsem se dostal do jedné šance. Hlavně musíme něco udělat s těmi začátky, stává se nám to příliš často, že dostaneme na začátku branku, donekonečna se to obracet nedá," řekl nám Piták. „Do zatažené obrany se těžko dostávalo, ale obránci hráli dobře, centry sbírali." Náš fotbalista také věděl, že fanoušky po radosti z vítězství z derby náš tým nepotěšil. „I my jsme zklamaní, je to jen naše chyba, že jsme to dnes nezvládli."

Tak v moravské metropoli skončily hned dvě dlouhé série - Slavia s Brnem prohrála po pěti a půl letech a Brno si připsalo letošní první ligovou výhru.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články