Krajčíkovi se splnil velký sen | SK Slavia Praha
Více

Krajčíkovi se splnil velký sen

PRAHA - Čtvrteční trénink slávistů se nesl v rámci souboje tří týmů v různých dovednostech, od nácviku presinku až po střelbu z první po centrech od trenérů. Pořádně vyhecované klání rozhodl nechytatelnou hlavičkou Miroslav Holeňák. „Musel jsem to ukončit...
PRAHA - Čtvrteční trénink slávistů se nesl v rámci souboje tří týmů v různých dovednostech, od nácviku presinku až po střelbu z první po centrech od trenérů. Pořádně vyhecované klání rozhodl nechytatelnou hlavičkou Miroslav Holeňák. Patnáctá branka znamenala vítězství jeho „bojové" skupiny. „Musel jsem to ukončit, už byla zima," usmíval se.V té době měl Matej Krajčík už po svém pozápasovém tréninku - vyklusání. Náš obránce ve středu prožil premiéru ve slovenské reprezentaci. „Já ani nevím, jak to popsat. Splnil se mi sen. Jsem za to rád. Těším se, až budu mít volno a utříbím si myšlenky, užiju si to. Teď to ani moc nejde, zase jsme v jednom kole," řekl nám Matej v exkluzivním rozhovoru.
Mohli bychom začít zápasem ve Španělsku, váš barážový souboj se v něm rozhodl...
„Nechci se vracet k okolnostem, k rozhodčímu. Prohráli jsme pět jedna, to mluví za vše, rozhodlo se o postupu. Španělé prokázali svoji kvalitu. Podařilo se nám snížit, ale pak přišla penalta a vyloučení, je to škoda. "

Nastoupil jste do odvety, rozhodovalo se o tom, jestli budete hrát v obraně nebo v útoku?
„Nerozhodovalo, obrana hrála ve stejném složení mnoho zápasů. Trenér mi řekl, že nastoupím v záloze. S Radem Zabavníkem jsme si dobře rozuměli. I díky tomu, že na jeho postu hraji ve Slavii. Obrannou činnost jsme celkem zvládli, je škoda, že jsme vedení neudrželi."

Zasvitla po vedoucí brance alespoň jiskřička naděje?
„Bylo to těžké, Španělé neztráceli balón, často ho drželi na svých kopačkách, museli jsme na něj dlouho čekat. Na těžkém terénu se i složitě napadalo. Dali pak po rychlém brejku vyrovnávací branku."

Když se myšlenkami vrátíte na začátek sezóny, začal jste třetí ligu na Bohemce v dresu naší rezervy, teď jste v reprezentaci. Určitě vás tehdy ani nenapadlo, jaký pro vás sezóna nabere spád...
„Já ani nevím, jak to popsat. Splnil se mi sen. Jsem za to rád. Těším se, až budu mít volno a utříbím si myšlenky, užiju si to. Teď to ani moc nejde, zase jsme v jednom kole."

Potkali jste se s Radoslavem Zabavníkem, bavili jste se ještě o duelu na Slavii? Nedobíral jste si ho?
„Přišel s tím sám, sportovně přiznal, že přijeli do Prahy vyhrát, ale že byli nemile překvapení, jak se to na ně valilo. Myslím, že jsme se na tento zápas připravili mnohem lépe než oni, i Radoslav mi to potvrdil. Nějaké velké hecovačky nebyly."

Co liberecký Filip Hološko, sobotní ligu jste taky určitě vyhlíželi, ne?
„Jen pár vtípků, spíš jsme si povídali obecně, jak to chodí. Bude to dobrý zápas, budou chtít vyhrát, my taky. Očekávám útočný fotbal z obou stran."

Před Slavií je hodně nabitý program, odpočinku si moc nedopřejete...
„Kluci tu kvalitně potrénovali, stačili mi to popsat. Jsem rád, že jsem odehrál utkání, nevypadl jsem z tempa, v kvalifikaci je příprava přece jenom trochu jiná. Bude to náročné, ale po fyzické stránce to určitě zvládneme, zápasy půjdou rychle za sebou, člověk si to všechno užije až o Vánocích."

Co byste si před Vánocemi rád užíval, jaké postavení v tabulce?
„Doufám, že když neprohrajeme ve Stavangeru, tak postoupíme ze skupiny. A v lize, že budeme hodně nahoře."

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články