V Karlových Varech osm branek | SK Slavia Praha
Více

V Karlových Varech osm branek

KARLOVY VARY – Slávistická juniorka získala cenné tři body v zápase ČFL v Karlových Varech, kde si připsala „hokejové“ vítězství v poměru 5:3. Po dvou brankách vstřelili Janda a Mejzlík, jednu dal Milan Černý. V utkání nastoupil i uzdravený Patrik Gedeon.
KARLOVY VARY – Slávistická juniorka získala cenné tři body v zápase ČFL v Karlových Varech, kde si připsala „hokejové“ vítězství v poměru 5:3. Po dvou brankách vstřelili Janda a Mejzlík, jednu dal Milan Černý. V utkání nastoupili uzdravení Patrik Gedeon a Milan Černý.

Juniorka zakončila podzimní část sezóny sympatickým výkonem a přesvědčivým vítězstvím. Utkání se hrálo na zasněženém umělém trávníku, začalo se se zpožděním, pořadatelé do poslední chvíle odklízeli z hrací plochy sníh.

Do utkání vstoupili trochu aktivněji domácí, zahrávali několik rohů, v dobré šanci byl Ušák, záhy se však začala projevovat převaha Slavie, naši hráči byli na složitém povrchu rychlejší, a mnohem lépe kombinovali. Ve 20. minutě byl ve vápně faulován Janda, rozhodčí Hrubeš ale zapískal jeho faul. O dvě minuty později Kováč pěkně prošel po pravém křídle a jeho zpětnou přihrávku využil Janda k otevření skóre. Rychlý Janda představoval pro domácí neustálé nebezpečí, Kothera ve 29. minutě zastavil jeho únik jen za cenu faulu. Studík vyslal utěšenou střelu z dálky po půlhodině hry. Ve 36. minutě fauloval Ušák Helda a Mejzlík poslal míč z přímého kopu chytrou střelou na zadní tyč do sítě. Domácí snížili z přísné penalty ve 38. minutě, Zábojník byl v souboji s Psohlavcem.

Do druhé půle přišel na hřiště uzdravený útočník Milan Černý a stejně jako Adautovi v Příbrami mu stačily dvě minuty na to, aby skóroval. Mejzlíkův centr prodloužil v hlavičkovém souboji Černoch a pro Černého nebyl nejmenší problém suverénně skórovat. Slávisté útočili dál, šance měli Černý i Janda. Právě Janda přidal v 66. minutě čtvrtý gól, znovu po hlavičce Černocha. Karlovy Vary snížily v 68. minutě, Geňo zachytil střelu Psohlavce a poslal míč k tyči. Janda pak měl stejně jako v posledním domácím utkání blízko k hattricku, nejprve minul levou tyč sám před brankářem, pak jeho oblouček přes brankáře vykopl Hrubý z čáry, následovala ale penalta za faul na Jandu. Mejzlík potvrdil, že se stává zkušeným exekutorem penalt a Slavia vedla 5:2. Šestou branku mohli dát Gecov a Dubský, prvního vychytal brankář, druhý mířil vedle. Tak měli poslední slovo domácí, míč nasměroval z blízkosti do sítě Ušák. Béčko odehrálo velice dobrý zápas, zálohu dirigoval Patrik Gedeon, v útoku zářil Janda i uzdravený Černý.

„Jsem velice spokojený, hráči se výborně vyrovnali s nepříznivými podmínkami, dlouho se vůbec nevědělo, zda se bude hrát," řekl k utkání trenér Luboš Kozel. „První gól nám pomohl, byli jsme pak lepší a měli zápas pod kontrolou. Trochu nás přibrzdila přísná penalta, pak jsme ale znovu soupeři odskočili, Milan Černý se projevil opět jako správný žolík a hned po střídání skóroval. Mohli jsme dát ještě více branek a zaslouženě jsme vyhráli," doplnil spokojený Luboš Kozel.

Karlovy Vary – Slavia B 3:5 (1:2)

Branky: 39. Šimků (pen.), 68. Geňo, 87. Ušák - 22. a 66. Janda, 36. a 79. (pen.) Mejzlík, 47. Černý
Karlovy Vary: Šourek - Šimků (81.Valtavic), Tichota, Kothera - Hrubý, Kostečka, Psohlavec (59. Geňo), Pazdera, Čertík - Bittengl (55. Vaigl), Ušák
Slavia B: Slavík - Švec, Zábojník, Studík, Mejzlík - Kováč (46.Černý), Gecov, Gedeon, Held (56. Dubský) - Černoch, Janda (83.Eliáš)
Rozhodčí: Hrubeš - Zeman, Vlastjuk
Diváci: 381, hrálo se v Karlových Varech, Drahovicích.

Rozhovor s Patrikem Gedeonem
Tabulka ČFL

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články