Bude na severu další přestřelka? | SK Slavia Praha
Více

Bude na severu další přestřelka?

STAVANGER – „Možná to bude podobný zápas jako v Corku, jen tam bude jistě lepší stadion,“ řekl před druhým pohárovým duelem Slavie ve skupině A Poháru UEFA útočník Stanislav Vlček. „Stadion mají krásný. Jedeme tam ale bodovat. Máme mírnou výhodu v tom, že Viking už delší dobu nehraje žádnou soutěž.
STAVANGER – „Možná to bude podobný zápas jako v Corku, jen tam bude jistě lepší stadion,“ řekl před druhým pohárovým duelem Slavie ve skupině A Poháru UEFA útočník Stanislav Vlček. „Stadion mají krásný. Jedeme tam ale bodovat. Máme mírnou výhodu v tom, že Viking už delší dobu nehraje žádnou soutěž. Sám na sobě vím, že pokud nehrajeme zápasy, není forma ideální.“ Slavia střílí spoustu branek, ale kolik jich bude ve čtvrtek stačit na body? „Právě jsme o tom mluvili, v Olomouci jsme dali tři, neměli jsme nic, v Liberci taky, stačilo to jen na jeden, taky bychom jednou mohli za tři góly brát tři body,“ usmál se náš útočník. „Vrátí se Matúš Kozáčik, obrana bude pevnější, budeme hrát vzadu lépe, dáme o jeden gól víc,“ věří Vlček. „Vikingu bod nebude stačit, budou útočit, bod by pro ně nic neřešil, snad bude prostor pro protiútoky.“

Matúš Kozáčik si v lize nedobrovolně odpočinul. „Stalo se, je to pryč. Utkání jsme sledovali z tribuny, nebylo to příjemné, když jsme prohrávali. Na druhou stranu i v hledišti jsme samozřejmě měli radost, že se výsledek otočil,“ prozradil. „Stavanger měl pauzu, uvidíme, jestli to bude naše výhoda, nebo ne. Určitě budou hrát tvrdší, důraznější fotbal typický pro Skandinávii,“ tuší Kozáčik. Trenér Karel Jarolím upozornil na výborné standardky Vikingu. „Informace máme, nacvičovali jsme bránění centrů, musíme udělat všechno proto, abychom je ubránili,“ dodává Kozáčik.

„Nedostat branku,“ to je přání Martina Latky, který již na severu Evropy hrál s reprezentačními mládežnickými výběry. „Musíme si dát na jejich centry pozor, nesmí mezi námi v obraně zůstat prostor. Budou nepříjemní,“ tuší Latka, že Viking bude houževnatým soupeřem. „Terén bude měkký, podmáčený. Možná to bude podobné Corku, bylo by hezké, kdyby byl podobný i výsledek,“ vzpomněl si Latka na první kolo evropského poháru.

Lukáše Jarolíma vyrušili novináři při poslechu diskmana s francouzskou hudbou. „Bude to pro obě mužstva klíčový zápas pro postup,“ tuší náš záložník. Co ví o norském soupeři? „Hrají jinak doma a venku, doma jsou určitě lepší. Budou hrát útočně, přijde i více lidí, když už sezóna skončila.“ A jaká cesta povede k úspěchu? „Nedělat chyby v obraně, dotáhnout některý brejk. Monako také mělo šance, neproměnili je, v tom musíme být lepší.“

Dušan Švento ještě v Norsku nehrál, ani v něm nebyl. „Těším se. Budeme se snažit hrát otevřený fotbal, který hrajeme, a přivezeme body,“ řekl našemu webu. „Uvidíme, s jakým stylem na nás vyrukují, bude to každopádně zajímavé.“ Co jeho průniky, dotáhne ve čtvrtek některý z nich až ke vstřelení branky? „Já vím, že mi v těchto situacích trochu chybí klid a ostřílenost. Ale třeba to vyjde právě tady,“ řekl se svojí tradiční skromností. Spolu s Tomášem Hrdličkou jsou oba nejlepšími ligovými střelci Slavie. „Tomáš je výborný fotbalista a super chalan, dobře se nám spolu hraje, možná je to tím,“ pochválil svého spoluhráče ze středu zálohy Švento.

Marek Suchý se na terminálu ve Stavangeru s Michalem Švecem ujal několika beden, které mají nejmladší hráči na starost. „Bylo by dobré zase jednou zahrát v obraně na nulu. Myslím, že budeme chtít vyhrát, máme v útoku dobrou formu, bylo by dobré ji znovu prodat,“ přeje si náš mladý stoper. I on je v Norsku poprvé. Doufejme, že si stejně jako ostatní fotbalisté do Prahy ve čtvrtek večer přiveze příjemné vzpomínky.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články