Slávisté trénovali ve Stavangeru | SK Slavia Praha
Více

Slávisté trénovali ve Stavangeru

STAVANGER – „Slavia má velmi dobrý tým, její hráči velice rádi útočí,“ řekl na úvod tiskové konference trenér Vikingu Stavanger Roy Hodgson. „Oba útočníci Vlček i Fořt jsou nebezpeční, stejně tak jako krajní záložníci Piták a Švento,“ přidal Hodgson...
STAVANGER – „Slavia má velmi dobrý tým, její hráči velice rádi útočí,“ řekl na úvod tiskové konference trenér Vikingu Stavanger Roy Hodgson. „Oba útočníci Vlček i Fořt jsou nebezpeční, stejně tak jako krajní záložníci Piták a Švento,“ přidal Hodgson konkrétní jména. „Navíc krajní obránci Krajčík a Hubáček dovedou útok podpořit,“ pokračoval. Jak ofenzivní sílu Slavie zastavit? „Nejde o to zastavit jednoho nebo dva hráče, musíme hrát dobře organizovaný fotbal,“ doplnil. „Nevím, jestli vím o Slavii všechno, ale přípravu jsme si udělali, neznámý tým nás nečeká,“ řekl anglický trenér.

Trenérovi bude v zítřejším zápase chybět trojice hráčů základní sestavy. Brankář Basso, záložník Grande a obránce Lunde. Reprezentační obránce Hangeland nastoupí, i když ho trápí natažený sval. „Je to dlouhodobější zranění, hrál s ním už dva zápasy proti České republice, to mu určitě ke zdraví nepomohlo. Ale je to typ zranění, se kterým se dá hrát,“ vysvětlil Hodgson. Čtvrteční zápas pro něj bude posledním před domácím publikem. „I kdyby se Stavanger probojoval do dalšího kola, bude ho vést již nový trenér,“ řekl kouč, který povede za dva týdny finskou reprezentaci.

Před šestou hodinou dorazili na moderní stadion naši fotbalisté. Vyběhli na trávník, který je na první pohled ve výborném stavu, ale je poměrně měkký. Trénink začal přesně načas, před ním ještě kouč Karel Jarolím promluvil s norskými novináři. Cítíte se favority? Jaký výsledek by pro vás byl úspěchem? Kdo z hráčů vám chybí? „Dobrý výsledek bude, když minimálně neprohrajeme, favority se necítíme,“ řekl náš trenér. Místní novinář si připravil otázky pro Mateje Krajčíka. „Viking hraje týmový fotbal, hrají poctivě, nátlakově,“ zazněla jedna z odpovědí slovenského reprezentanta.

Na utkání bylo zatím prodáno 6 tisíc vstupenek, pořadatelé očekávají návštěvu devět tisíc diváků, vstupenka stoji v přepočtu něco přes pět set našich korun. Dnes večer ve Stavangeru mírně mrholilo, ale vlhké severské počasí nebylo nijak nesnesitelné.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články