S remízou nakonec vládla spokojenost | SK Slavia Praha
Více

S remízou nakonec vládla spokojenost

STAVANGER - Střelce vyrovnávacího gólu Karla Pitáka zastavila jako první mladá norská novinářka. Její úvodní dotaz směřoval k jizvě na nose našeho záložníka. Je to vážné zranění? „Mám nos trochu našikmo, co s tím přesně je, uvidím zítra na rentgenu," zazněla odpověď.
STAVANGER - Střelce vyrovnávacího gólu Karla Pitáka zastavila jako první mladá norská novinářka. Její úvodní dotaz směřoval i k jizvě na nose našeho záložníka. Je to vážné zranění? „Mám nos trochu našikmo, co s tím přesně je, uvidím zítra na rentgenu," zazněla odpověď. „Po první půli to vypadalo, že tady prohrajete..." „Druhý poločas byl z naší strany opravdu lepší, škoda, že jsme dostali druhý gól," odpověděl Piták.

Otázky k dalším našim fotbalistům se točily kolem již známých témat - mnoho branek, laciné góly v naší síti. „První poločas jsme prohýřili, vůbec jsme se nedostali do hry," přiznal autor naší první branky Stanislav Vlček. „Po vyrovnání jsme znovu rychle inkasovali, nakonec musím říct zaplaťpánbůh za bod," povzdechl si útočník. „Terén by nepříjemný, ale byl pro oba stejný. Na jednu stranu je pozitivní, že dokážeme ztráty dohánět, ale na druhou soupeře dostáváme sami do hry, dělali jsme zbytečné chyby." A jak padl náš první gól? „Dušan Švento mi dal míč pod sebe, udělal jsem si prostor přes obránce, trefil jsem to nad brankáře," popsal Vlček svoji trefu. „Stavanger má svoji kvalitu, porazil tady Monako, ale já osobně si myslím, že jsme tu na vítězství měli."

Dušan Švento byl u obou našich branek, vybojoval je průniky po levé straně hřiště. „Dostal jsem se do šance, od brankáře se míč odrazil ke Karlovi, ten ho poslal do sítě," popsal svoji druhou asistenci. „Jsme nakonec spokojení s tím, co se nám podařilo uhrát, bojovali jsme s celkem dobrým soupeřem, byli na nás velice dobře připravení," řekl slovenský záložník. „Druhý poločas mi vyšel lépe, dostal jsem se do tempa, měl jsem i víc prostoru." Jak nepříjemný byl Stavanger soupeř? „Hráli hodně do těla, bránili nás natěsno, byli hodně disciplinovaní. Možná jsme spíš vybojovali dobrý výsledek, ale může se počítat. Teď je třeba se dívat dopředu, čekají nás Blšany, Monako, je toho před námi hodně."

U dalšího zlomového momentu byl Marek Suchý. V 74. minutě se útočník Vikingu Egil Ostenstad už chystal míč napálit do prázdné branky. Předskočil ho však skvěle náš stoper. „Neviděl mne, zaváhal a dal si míč ještě trochu pod sebe," vzpomněl si Suchý na vynikající obranný zákrok. „Snažil se to ještě dohrát, dostal jsem navíc loktem." A co první branka? „Asi jsme to měli ještě trochu posunout, Norové to po našem nedorozumění vyřešili velice dobře," řekl Suchý. „Každý zápas nevyjde podle představ. Ale máme bod, třeba se bude počítat," uzavřel za všechny slávistický obránce pozápasové komentáře.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články