Obranný val Blšan slávisté nepřekonali | SK Slavia Praha
Více

Obranný val Blšan slávisté nepřekonali

PRAHA – Slavia ztratila dva body poté, co ve 14. ligovém kole remizovala na Strahově s posledními Blšany 0:0. Domácí nastoupili vzhledem k náročnému programu v kombinované sestavě a v první půli se těžko prosazovali. Po přestávce se na hřiště...
PRAHA – Slavia ztratila dva body poté, co ve 14. ligovém kole remizovala na Strahově s posledními Blšany 0:0. Domácí nastoupili vzhledem k náročnému programu v kombinované sestavě a v první půli se těžko prosazovali. Po přestávce se na hřiště dostali postupně Matej Krajčík, Dušan Švento a Karel Piták. Červenobílí si poté vynutili drtivý tlak a vypracovali si řadu šancí, branku se jim však vstřelit nepodařilo. Z několika brejků zahrozili i hosté. Body se nakonec dělily.

„Za normálních okolností by sestava vypadala jinak, chtěli jsme nechat odpočinout Mateje Krajčíka, který má svalové problémy, a Karla Pitáka, který má zraněný nos. Věřil jsem tomu, že hráči, kteří dostali šanci, budou hrát na stejné úrovni, v první půli jsme ale byli pasivní, dlouho jsme rozehrávali," řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím. „Soupeř měl dostatek času se zformovat, i když i v závěru první půle jsme měli slibné momenty," dodal. „V druhém poločase jsme měli tlak a šance, bohužel jsme žádnou z nich nevyužili," řekl náš kouč a prozradil, že plánoval původně i jiná střídání. „Nešlo to, někteří hráči museli na hřišti zůstat devadesát minut." Karel Jarolím se nevyhnul ani přímé otázce na změny v sestavě. „Beru to na sebe, věřil jsem, že náš výkon bude lepší a vítězství získáme."

„Byl to pro nás nesmírně těžký a důležitý zápas. Věděli jsme, že Slavia hraje v současnosti nejhezčí fotbal v lize, hraje útočně. V první půli jsme s ní drželi krok, v té druhé už ne, to jsme byli pod obrovským tlakem. Získali jsme velice cenný bod," řekl trenér hostů Michal Bílek.


Ohlasy hráčů
Utkání jsme sledovali on-line
Fotografie (12)
Zápasový magazín Poločas (PDF, 2.1 MB)
Video (WMV, 2:37, 16.9 MB)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články