Slávisté se těší na podporu hlediště | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se těší na podporu hlediště

PRAHA - „V úterý jsme se dívali na zápas Monaka s Hamburkem, asi neřeknu nic nového - bude to kvalitní a nepříjemný soupeř," uvedl před veledůležitým duelem stoper Martin Latka. „Nevím, jestli budou hrát stejným stylem jako proti HSV, to drželi...
PRAHA - „V úterý jsme se dívali na zápas Monaka s Hamburkem, asi neřeknu nic nového - bude to kvalitní a nepříjemný soupeř," uvedl před zítřejším veledůležitým duelem stoper Martin Latka. „Nevím, jestli budou hrát stejným stylem jako proti HSV, to drželi blok osmi lidí, velice těžko se tam dostávalo, zhustili střed hřiště,“ prozradil Latka. Jak tento blok vypadal? „Osm hráčů se posouvalo aktivně za míčem, napadali rozehrávku.“ Slavia třikrát za sebou remizovala, zlobil by se náš obránce, kdyby si tým připsal i čtvrtou remízu? „Nevím, to se uvidí, možná by se to v konečném zúčtování mohlo hodit.“ Latka vynechal ligový zápas kvůli žlutým kartám. „Je pravda, že sice nerad, ale odpočinul jsem si, na Monako se těším,“ usmál se.

Tomáš Hrdlička v létě rozhodl v přátelském zápase o vítězství nad Lyonem. „Vzpomínám si na to, porazili jsme tehdy silný tým, ale to byla příprava, ve středu je to Pohár UEFA, něco úplně jiného. Ale příjemné by bylo zopakovat to, co jsme dokázali v létě.“ Tomáš Hrdlička neměl podle původního plánu odehrát celé ligové utkání s Blšany. „Byli jsme tak dohodnutí, výsledek tomu zabránil, ale dá se to zvládnout. Měli jsme pořádnou regeneraci, myslím, že jsme v pohodě.“ Tomáš patří k našim nejlepším střelcům, proč to nevyšlo v posledních dvou zápasech? „Čtyři góly jsou pěkné, ale je to jedno, kdo branky dá, klidně ať střílí ostatní. S Blšany jsem měl šanci, vyšlo mi to na pravou nohu, gólman mi střelu vytáhnul.“ Nemohli by naši středoví hráči více těžit z akcí Dušana Šventa a Karla Pitáka po křídlech? „Snažíme se nabíhat, finální fázi trénujeme, chceme to zlepšit, určitě bychom mohli situace třeba po průnicích Dušana dohrávat lépe.“

Další nedílnou součást naší zálohy tvoří Karel Piták, jehož tvář zdobí stále velký šrám na nose. „S maskou hrát nebudu, to bych se necítil dobře. Mám nos zlomený, ale ani s Blšany to nebyl problém, byl by snad jen kdybych do obličeje dostal míčem, jinak ne, “ řekl Piták, který se přece jenom pustil do úvah o možné remíze. „Kdybychom věděli, že výsledek v Sofii nám hraje do karet a bylo to nerozhodně, asi se v 80.minutě nikam nepoženeme,“ připustil. „Nejlepší by ale bylo, kdybychom měli další tři body a všechno ostatní nám bylo jedno,“ dodal s lehkým úsměvem. Zápas Sofie se Stavangerem se hraje ve stejnou dobu jako pražské střetnutí.

Dušan Švento neprve poskytl rozhovory několika televizím, pak ochotně odpověděl i našemu webu. „Doufám, že budeme mít prostor na útočení,“ těší se slovenský záložník na další atraktivní fotbalový večer. „Budou hrát jiným stylem než Norové, možná to bude trochu techničtější mužstvo,“ prozradil. A bodová ztráta s Blšany už přebolela? „Neměli jsme štěstí. Bylo to docela těžké, když jsem se dostal do vápna, bylo kolem hned asi dvacet lidí, snad bude ve středu prostoru víc,“ doufá Švento, kterého do Prahy ze Slovenska nikdo podpořit osobně nepřijede. „Budou držet palce u televize. Přítelkyně má školu, snad ji to vyjde na některé jarní utkání.“ Šventa i jeho spoluhráče ale jistě podpoří mnoho slávistických fanoušků. „Vím, že bude zima, ale bylo by nádherné, kdyby přišlo co nejvíce lidí,“ přeje si Švento za všechny slávisty.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články