Nejblíže k postupu má Monako | SK Slavia Praha
Více

Nejblíže k postupu má Monako

PRAHA – Skupina A Poháru je jedinou z prvních čtyř skupin, kde žádný klub ještě nemá úplně stoprocentní jistotu postupu, i když Monako a Hamburk k němu mají velice blízko. Viking Stavanger ve středu prohrál v Bulharsku s CSKA Sofia 0:2 a tím se jeho účet uzavřel na 4 bodech a skóre 3:6.
PRAHA – Skupina A Poháru je jedinou z prvních čtyř skupin, kde žádný klub ještě nemá úplně stoprocentní jistotu postupu, i když Monako a Hamburk k němu mají velice blízko.

Viking Stavanger ve středu prohrál v Bulharsku s CSKA Sofia 0:2 a tím se jeho účet uzavřel na 4 bodech a skóre 3:6. Slavia má v tuto chvíli čtyři body a skóre 6:6, na důležitosti nabývají středeční zákroky Matúše Kozáčika stejně jako branky v síti Sofie v pražském utkání.



Zopakujme si kritéria při bodové shodě.

1. lepší skóre ze všech zápasů
2. vyšší počet vstřelených branek
3. vyšší počet branek vstřelených venku
4. klubový koeficient za předchozích pět ročníků, včetně koeficientu dané země

Cesta k postupu
1. Postup Slavie bude jasný bez ohledu na druhý zápas Monako-CSKA pouze v jednom případě, pokud červenobílí vyhrají v Hamburku. Pak Slavia bude každopádně před Vikingem a Hamburkem a Sofií a skončí nejhůře druhá.

2. Pokud Slavia remizuje, bude muset spoléhat na to, že CSKA nevyhraje v Monaku. V tom případě by byla vyřazena, postoupil by Hamburk se 7 body, Monako a CSKA se šesti.

3. Pokud Slavia remizuje a nerozhodně se bude hrát i v Monaku, postoupí Hamburk, Monako a Slavia.

4. Pokud Slavia prohraje a Monako remizuje s CSKA, postoupí Slavia pokud naše prohra bude jen o branku a CSKA bude remizovat 0:0 nebo 1:1 (rozhodne větší počet vstřelených branek). Pokud zápas skončí 2:2, bude záležet na konkrétním výsledku naší případné prohry a na tom, zda vstřelíme branky. V takovém případě by byla situace pěkně zamotaná, nakonec by mohlo rozhodovat i to, kolik branek bylo vstřeleno venku.

5. Pokud Slavia prohraje a prohraje i CSKA, nesmí Slavia prohrát o více než tři branky. Výhra HSV o více než tři góly a porážka Sofie je jedinou možností, která by do hry o postup vrátila Viking Stavanger.

Nejhorší variantou pro červenobílé naděje nakonec tedy zůstává výhra CSKA v Monaku, v tom případě by musela Slavia v AOL aréně vyhrát.

Monako má postup již opravdu velice blízko, vyřadit by ho mohla jen výhra Slavie v Hamburku a jeho prohra o čtyři branky doma s CSKA, tak aby knížecí klub byl předstižen HSV.

Také Hamburk je díky dané konstalaci velmi blízko postupu do dalšího kola. Aby vypadl, musel by prohrát se Slavii a navíc by CSKA Sofia muselo vyhrát nad Monakem.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články