Jsem sváteční střelec, smál se Holeňák | SK Slavia Praha
Více

Jsem sváteční střelec, smál se Holeňák

OSTRAVA – „Já jsem jen sváteční střelec, dalšího góla dám zase až za rok,“ usmíval se po zápase Miroslav Holeňák. „Ve Slavii to byl můj druhý gól, ten první jsem dal...
OSTRAVA – „Já jsem jen sváteční střelec, dalšího góla dám zase až za rok,“ usmíval se po zápase Miroslav Holeňák. „Ve Slavii to byl můj druhý gól, ten první jsem dal Olomouci z penalty. Mám z něj radost. Byl jsem určený, že mám nabíhat na standardky, tak jsem to zkusil, vyšlo to, bylo to štěstí, byl jsem ve správný moment na správném místě, “ popsal svoji trefu náš stoper. „Před zápasem jsem si říkal, jak to po dlouhé době zvládnu, teď mě těší, že to vyšlo.“

Cesta ke třem bodům se začala rodit už v první minutě. „Byla to krásná akce, Dušan mi nádherně přihrál na zadní tyč, já to zkusil z voleje levačkou, spadlo to přesně za tyč. Je škoda, že jsme v první půli nedotáhli nějaký další gól, bylo by to klidnější. Ale myslím, že jsme byli lepší. Měli jsme s Dušanem za úkol doplňovat vepředu Tomáše Pešíra, nechtěli jsme dostávat branky jako v posledních zápasech, taktika nám vyšla,“ radoval se Karel Piták.

Třetí branku dal Lukáš Jarolím po rohovém kopu, když se u rohového praporku na něj snesla snůška sněhových koulí. „Žádnou jsem neschytal, ale nemohl jsem se na roh soustředit. Gól byla nejlepší odpověď, vyšel nám nacvičený signál, byl to spíš centr,“ přiznal náš záložník. A co únava? „Ono je někdy lepší hrát, když se udělá dobrá regenerace, tak je to zajímavější než dvoufázový trénink. Asi si ve středu domluvíme nějaký přátelák,“ zažertoval střelec třetí branky.

Dušan Švento zamířil z Ostravy na dva volné dny domů na Slovensko. „Takhle rychlý gól si nepamatuju,“ zamyslel se. „Centr na Karla mi pěkně vyšel, viděl jsem ho, jsem rád, že se to povedlo hned v úvodu,“ popsal superrychlý úder. Dušanova branka v druhém poločase neplatila, i když to bylo velice sporné. „Už je to pryč, snad dám jinou hned teď Teplicím,“ usmíval se. „Hrálo se mi dobře, i když v druhé polovině jsem maličko cítil únavu,“ uzavřel Švento.

Michal Švec byl po zápase spokojený. „Kolíky jsme pečlivě zkoušeli, nevěděli jsme, které budou nejvýhodnější,“ řekl náš mladý fotbalista. „V záloze se mi hrálo dobře, je to lepší než na kraji. Na začátku jsme dali super gól, byla jen trochu škoda toho vyrovnání, ale nakonec to všechno dopadlo skvěle.“ Slavia sedm let v lize v Ostravě neprohrála, tentokrát si odvezla všechny tři body.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články