Karel Jarolím: Výhru musíme potvrdit doma | SK Slavia Praha
Více

Karel Jarolím: Výhru musíme potvrdit doma

OSTRAVA - Při utkání v Ostravě doznala základní sestava Slavie řadu změn. Jedním z důvodů bylo rozložení náročného programu na více hráčů, druhým i taktické záměry směřující k vyztužení zálohy a obrany.
OSTRAVA - Při utkání v Ostravě doznala základní sestava Slavie řadu změn. Jedním z důvodů bylo rozložení náročného programu na více hráčů, druhým i taktické záměry směřující k vyztužení zálohy a obrany. Povedlo se, Slavia přivezla z Bazalů tři body. Trenér Karel Jarolím měl důvod ke spokojenosti, v našem rozhovoru ale stále směřoval k dalšímu důležitému utkání proti Teplicím. „Musíme se dobře připravit na další zápas, protože kdybychom neměli potvrdit výhru v Ostravě doma s Teplicemi, byla by to nesmírná škoda."

Postavil jste na první pohled defenzivnější sestavu s jen jedním klasickým útočníkem Tomášem Pešírem, kdo ho měl hlavně doplňovat?
„Karel Piták a Dušan Švento, oba měli plnit funkci podhrotového útočníka, samozřejmě, že i hráči ze středu, i když úkolem Michala Švece a Gedyho bylo hlavně hlídat svůj prostor. Ale při vhodných situacích mohli i dopředu."

S výkonem zálohy musíte být spokojený, vyhrála většina soubojů o míč...
„Ano, jsem spokojený, splnili to, co jsme od nich očekávali, byli jsme náležitě aktivní. Dokázali jsme získávat odražené balóny."

Program byl hodně náročný, čtvrtý zápas v deseti dnech...
„Musím říct, že se s tím kluci vyrovnali dobře. Samozřejmě, že spokojenost záleží na výsledcích, ale dnes musím hráče pochválit, byl to důležitý zápas. Vézt si tři body z Ostravy je slušný výsledek."

Lukáš říkal, že mu trochu bude chybět v týdnu zápas, že je to možná lepší než dvoufázový trénink, žertoval o přátelském utkání...
„To asi trošku přehání, určitě to myslel v nadsázce. (úsměv) Já myslím, že nám prospěje trochu odpočinku a dostatek času na přípravu na Teplice, budeme na to mít celý týden."

Pak přijde ještě Pohár UEFA...
„Tam už to půjde v cyklu sobota - čtvrtek, to nebude tak náročné."

Bylo těžké zbavit se zklamání z porážky s Monakem?
„Vrátili jsme se k tomu. To nejdůležitější jsme si řekli jako po každém zápase. Fotbal není jenom o vítězstvích. Prohráli jsme, víme proč. Podstatné je, že jsme na dokázali správně na chyby zareagovat."

Vy sám si najdete nějaký čas na odpočinek? Jak budete relaxovat?
„Tak na to jsem ještě ani nemyslel. Musíme se dobře připravit na další zápas, protože kdybychom neměli potvrdit výhru v Ostravě doma s Teplicemi, byla by to nesmírná škoda."

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články