Dosoudil: Chci trenérovi splatit důvěru | SK Slavia Praha
Více

Dosoudil: Chci trenérovi splatit důvěru

PRAHA – Fotbalový život často nabere neočekávaný směr. Ve středečním zápase proti Xaverovu mohl hrát stoper Martin Latka, zájem Birminghamu ho ale odvedl do Anglie a v době přátelského zápasu na Strahově se chystal na svoji premiéru v nejvyšší anglické lize...
PRAHA – Fotbalový život často nabere neočekávaný směr. Ve středečním zápase proti Xaverovu mohl hrát stoper Martin Latka, zájem Birminghamu ho ale odvedl do Anglie a v době přátelského zápasu na Strahově se chystal na svoji premiéru v nejvyšší anglické lize. Podobně překotnou změnu má za sebou i Radek Dosoudil. Měl jet s Jabloncem na Kypr, místo toho však pečlivě hlídal červenobílou obranu, na místě, kde hrával právě Martin Latka.

Nezaskočila vás přece jenom trochu náhlá změna?
„Nezaskočila, už s tím mám zkušenosti, minulý rok jsem také změnil kluby ze dne na den. Ozvala se Slavia, domluvili jsme se, podepsal jsem smlouvu. Jsem tady."

Určitě doufáte, že to dopadne mnohem lépe než angažmá v Turecku...
„Určitě. Ze začátku to v Turecku vypadalo dobře, hrál jsem. Bohužel se nám nedařilo, byli jsme na spodu tabulky. Přišla změna vedení i kouče, s nimi i noví hráči, pod druhým trenérem jsem neměl žádnou perspektivu, nekomunikoval se mnou. Pan Jarolím si mne vyžádal, doufám, že jeho očekávání splním, dostanu se do pohody a pomohu Slavii."

Stihl jste se v Jablonci rozloučit?
„Žádné loučení neproběhlo, byli jsme na cestě na letiště, deset kilometrů před ním jsem vystoupil a vrátil se do Jablonce, tam jsem se domluvil s klubem a následující den už jsem trénoval se Slavií."

Jak moc se těšíte na Palermo?
„Na to se těší každý, je to super hrát Pohár UEFA, navíc proti italskému soupeři."

Jak hodnotíte první utkání proti Xaverovu?
„Myslím, že to nebylo špatný, až na jednu šanci jsme soupeře k ničemu nepustili, nedostali jsme gól. V druhém poločase jsme i nastříleli branky."

V druhém poločase jste měl kapitánskou pásku...
„To byla spíš recese, o přestávce za mnou přišel Karel Piták a dal mi ji, aby bylo za co platit zápisný."

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články