Trenérova pohárová premiéra | SK Slavia Praha
Více

Trenérova pohárová premiéra

PRAHA – „Cítím zodpovědnost za práci svého předchůdce, který dovedl tým do této fáze Poháru UEFA. V Praze budeme chtít podat co nejlepší výkon a udržet si dobrou sérii..."
PRAHA – „Cítím zodpovědnost za práci svého předchůdce, který dovedl tým do této fáze Poháru UEFA. V Praze budeme chtít podat co nejlepší výkon a udržet si dobrou sérii, kterou v posledních zápasech máme,“ řekl na úvod své nezvykle dlouhé tiskové konference trenér Palerma Guiseppe Papadopulo, který povede v Poháru UEFA Palermo poprvé, i když ze svých předchozích klubů zkušenosti s pohárovou Evropou má.

Co všechno ví o Slavii? „Sledovali jsme videozáznamy, například utkání s Monakem,“ prozradil, pak však už udával poněkud zvláštní postřehy. „Je to tým individuálních hráčů, nehrají příliš kolektivně. V základní sestavě budou mít na dvou postech dvě změny, změnili i systém útoku,“ vypočítal. Pak Slavii vyjádřil respekt. „V této fázi Poháru UEFA jsou jen silné celky, Slavia má řadu výborných hráčů, čeká nás zajímavý test naší výkonnosti.“

Bude některé hráče šetřit? „Čeká nás série čtyř utkání v deseti dnech, možná tomu uzpůsobíme sestavu. Musím se poradit i s našimi lékaři a realizačním týmem,“ naznačil možné změny. Podle italských novinářů je jednou z variant, že na lavičku usedne vysoký útočník Andrea Carraciolo a nahradí jej Denis Godeas.

Do jaké míry jsou to všechno mediální spekulace, se dozvíme ve čtvrtek večer, až Palermo nahlásí základní sestavu. Papadopulo odpověděl i na dotaz, zda by z pražského utkání bral remízu. „S remízou bych spokojený nebyl. Přijeli jsme odehrát náš co nejlepší výkon, uvidíme, zda uspějeme.“

Záložník Eugenio Corini sledoval Slavii poprvé na videu v úterý. „Měli jsme technickou poradu, kde jsme viděli videozáznam z utkání českého týmu. Má ve svých řadách dobré fotbalisty, čeká nás náročný test,“ zazněla jeho diplomatická odpověď.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články