Výhru zařídil skluz | SK Slavia Praha
Více

Výhru zařídil skluz

PRAHA - „Dal jsem to Matejovi do strany, ten míč poslal po zemi před bránu, nabíhali jsme si na přihrávku ve třech lidech,“ popsal rozhodující moment zápasu náš kapitán Karel Piták...
PRAHA - „Dal jsem to Matejovi do strany, ten míč poslal po zemi před bránu, nabíhali jsme si na přihrávku ve třech lidech,“ popsal rozhodující moment zápasu náš kapitán Karel Piták. „Nevěděl jsem, kdo je za mnou, jestli je to náš hráč, tak jsem tam radši zajel skluzem,“ líčil pokračování akce. „Kluci mi říkali, že za mnou byl Milda Černý,“ usmál se. „Měl jsem to sice na dlouhou nohu, ale to už nešlo nedat.“

A jak vypadala branka z pohledu Stanislava Vlčka? „Běžel jsem na první tyč, stáhl jsem s sebou dva obránce, tím jsem je asi trochu zmátl, míč jsem netrefil, naštěstí byl za mnou Karel,“ oddechl si Stanislav Vlček.

Milan Černý byl blízko prvního ligového zásahu. Karel Piták ho ale k míči nepustil. „Já jsem tam sbíhal ze strany, ale Karel tam vletěl skluzem. Byl jsem k tomu hodně blízko, ale to je jedno, hlavně, že to byl gól,“ řekl náš osmnáctiletý útočník.

„Příbram bránila, v první půli jsme hráli zbrkle, chyběl nám klid, málo jsme hráli do stran,“ zhodnotil celý zápas David Kalivoda. „Ale jsme rádi, že jsme to tam nakonec dotlačili, povedlo se to,“ ulevil si. Náš záložník byl také v dobré šanci v druhé polovině. "Karel Piták míč krásně zatáhl, hlídal jsem si prostor, kam měl míč směřovat, jeden z obránců ho tečoval a já to měl na dlouhou nohu. Byla to škoda, nastřelil jsem pak už jen hráče před sebou," vzpomněl si.

Gaúcho se o svých dojmech ze zápasu svěřil anglicky. „Byl jsem trochu nervózní, byl to můj první zápas v základu. Určitě to od nás nebyl nejlepší fotbal, ale je důležité, že jsme vyhráli. Příbram dobře bránila, my jsme možná moc hráli na nakopávané míče, hodně se bojovalo. Na terén se vymlouvat nemůžeme, ten byl stejný pro všechny hráče. Já vím, že dokáži hrát mnohem lépe než dnes. Musím dál tvrdě pracovat, až dostanu od trenéra další příležitost, musím podat lepší výkon a pokud možno dát branku,“ uzavřel brazilský útočník.

„Hrálo se na složitém terénu, míč hodně skákal, ale ani ve Zlíně to teď nebude lepší. Je to víc o bojovnosti než o fotbale, ale jsme rádi, že jsme to dotáhli ke třem bodům,“ uzavřel za všechny kapitán Karel Piták.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články