Divoké derby pro Spartu | SK Slavia Praha
Více

Divoké derby pro Spartu

PRAHA - Slavia podlehla na vyprodané Letné Spartě 1:2. Branky dali za Spartu Zdeněk Pospěch a Miroslav Slepička, za červenobílé snížil Stanislav Vlček. Červené karty viděli Jaromír Blažek a Radek Dosoudil. Trenér Jarolím se ve středeční dohrávce bude muset obejít bez vykartovaných Karla Pitáka a Mateje Krajčíka.
PRAHA - Slavia podlehla na vyprodané Letné Spartě 1:2. Branky dali za Spartu Zdeněk Pospěch a Miroslav Slepička, za červenobílé snížil Stanislav Vlček. Červené karty viděli Jaromír Blažek a Radek Dosoudil. Trenér Jarolím se ve středeční dohrávce bude muset obejít bez vykartovaných Karla Pitáka a Mateje Krajčíka. „To, co bych říct chtěl, říct nemůžu. Obrázek si musí každý udělat sám, ale viděla to celá republika i v televizi. Se sportem to nemělo nic společného," řekl po zápase smutný trenér Karel Jarolím.

„Soudný divák si vytvoří svůj názor sám. Nemůžu mít radost nejenom z výsledku, ale také při pohledu na zápasy, které nás čekají. Přišli jsme o další vykartované hráče, jak to dáme ve středu dohromady, to opravdu teď nedokážu říct," dodal. „První branku jsme dostali poté, co jsme nehlídali Pospěcha, zůstal volný, měl moc času," vrátil se k průběhu utkání. „Škoda, že jsme nevyužili šance na vyrovnání, Petr Janda byl sám před brankářem." Náš kouč o přestávce vybízel hráče k větší aktivitě. „Nelíbilo se mi bránění standardek, chtěl jsem, abychom byli aktivnější v útoku." Slavia v druhé půli po zákroku Blažka měla početní výhodu. "Soupeř se ještě víc soustředil na obranu, prostoru bylo paradoxně ještě méně," uzavřel náš kouč své hodnocení zápasu

Trenér Sparty Stanislav Griga byl spokojený. „Slávisté to měli těžké, naši hráči byli velice motivovaní. Byli jsme jednoznačně lepší, ani v oslabení jsme soupeře v podstatě do ničeho nepustili. Byli jsme lepší i ve všech statistikách," řekl slovenský trenér.

Sparta šest kol před koncem snížila svoji ztrátu na Slavii na osm bodů.



Průběh utkání
Fotografie

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články