Disciplinární komise potrestala Slavii | SK Slavia Praha
Více

Disciplinární komise potrestala Slavii

PRAHA - Disciplinární komise ČMFS potrestala ve čtvrtek Slavii za opuštění hřiště při ligovém utkání s Libercem pokutou ve výši dva miliony korun. Trenér Karel Jarolím dostal pokutu sto tisíc korun, vedoucí mužstva Martin Lafek padesát tisíc. Stanislav Vlček...
PRAHA - Disciplinární komise ČMFS potrestala ve čtvrtek Slavii za opuštění hřiště při ligovém utkání s Libercem pokutou ve výši dva miliony korun. Trenér Karel Jarolím dostal pokutu sto tisíc korun, vedoucí mužstva Martin Lafek padesát tisíc. Stanislav Vlček nesmí rok vykonávat funkci kapitána. Martin Rýdl má zákaz dva roky působit ve funkci hlavního pořadatele. Slavia se proti rozhodnutí odvolá k odvolací a revizní komisi svazu.

„Tvrdý trest jsme očekávali. Vždyť ho několik dnů před zasedáním komise požadoval druhý nejvyšší představitel svazu pan Košťál,“ řekl generální ředitel Slavie Vladimír Leška. „Finanční postih je několikanásobně vyšší než u klubů trestaných za korupční jednání. Vzniká zde nebezpečný precedent,“ pokračoval Leška. „A je jedno, že platí nový disciplinární řád s vyššími sankcemi. Ty, jak jsem se domníval, mají sloužit jako strašák proti korupci.“

„Snažíme se ve věcné diskusi poukazovat na současné problémy v českém fotbale. Po vyčerpání standardních procedur jsme přistoupili k nestandardnímu řešení. Že je Slavia za svůj apel trestána jako těžký delikvent, je na pováženou,“ prohlásil šéf klubu.

„Kdyby se svaz věnoval řešení problémů, na které upozorňujeme, nemuselo k téhle situaci vůbec dojít. Po derby jsme poukazovali na kompetenční kolize, na nejednotný výklad pravidel, na hanlivé výroky některých hráčů. Místo věcného řešení jsme se dočkali přehlíživých reakcí. Nechceme pro klub žádné výhody, jde nám o rovné podmínky pro všechny. Aby ČMFS plnil svou funkci servisní organizace. Což se podle nás neděje.“

Slavia se nyní odvolá. „Opatření svazu vnímáme jako neadekvátní. V téhle souvislosti bude nesporně zajímavý verdikt odvolací a revizní komise, která je volená valnou hromadou,“ uzavřel Leška.

Dále čtěte:
Vyjádření klubu k odchodu hráčů z hřiště při zápase s Libercem
Setkání vedení Slavie s vedením svazu
Košťál ke Slavii
Reportáž ze zápasu Slavia - Liberec

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články