Pitákova premiéra při přímém kopu | SK Slavia Praha
Více

Pitákova premiéra při přímém kopu

PRAHA – V sobotu odpoledne potěšily slávistické fanoušky tři krásné branky. U první gólové střely byli hned dva naši hráči. „Pletli jsme se navzájem, Dušan mi to na poslední chvíli pustil, trefil jsem to přes celou bránu...
PRAHA – V sobotu odpoledne potěšily slávistické fanoušky tři krásné branky. U první gólové střely byli hned dva naši hráči. „Pletli jsme se navzájem, Dušan mi to na poslední chvíli pustil, trefil jsem to přes celou bránu, popsal situaci Stanislav Vlček. Dušan Švento popsal akci podobně. „Viděl jsem Standu, chtěl jsem vystřelit, ale byl na to nachystaný lépe. Já bych to měl stejně na mojí skleněnou pravačku, já bych to nedal,“ usmál se slovenský záložník.

Druhá branka byla svým způsobem premiérová. „Včera mi masér Bobby Zlámal řekl, ať si přímák zkusím, tak jsem se k tomu postavil. V životě jsem kopal tresťňáky asi tři, dva v Hradci, z toho byl jeden gól. Teď to bylo ve Slavii poprvé,“ popsal druhý důležitý gól kapitán Karel Piták. „V prvním poločase jsme to hráli na jeden dva doteky, vytvářeli jsme si šance, škoda, že jsme toho neproměnili víc. Určitě byl důležitý první gól, soupeř ztratil možnost hrát na nula nula,“ doplnil Piták, který se v tabulce ligových střelců dotáhl na Milana Ivanu. „Nesleduju to, ani jsem se s nikým nesázel, stačila mi ta prohraná sázka s Rolkem z Hradce,“ řekl Piták, kterému v pátek lékaři vyndali stehy z rány na hlavě, kterou utrpěl v utkání na Slovácku. „Už jsem v pohodě, chodil jsem v klidu i do hlaviček.“

„Utkání nám vyšlo, po prvním gólu to bylo lehčí, soupeř měl za sebou náročný program, navíc jsme si dobře přihrávali a tak muselo Brno hodně běhat bez míče, díky tomu to měli ještě těžší,“ ohlédl se za zápasem Dušan Švento. „Cítil jsem se v pohodě, doufám, že to vydrží i na poslední dvě kola,“ pochvaloval si šikovný záložník, i když stále ve Slavii čeká na branku, kterou by dal nohou, zatím všechny dal hlavičkou. „Měl jsem k tomu dneska blízko, ale je to jedno, hlavně, že jsme vyhráli, to je nejdůležitější.“

„Jsem rád, že jsme vyhráli a dostali soupeře před námi pod tlak, doufám, že když budeme hrát takhle, můžeme získat šest bodů, uvidíme, kde skončíme. I když to nebude snadné, Ostrava hraje poslední dobou dobře, Jihlavě může jít o všechno, ale pokud si chceme zasloužit poháry, musíme bodovat naplno,“ řekl za všechny kapitán Piták.

Slavia se v tabulce posunula na druhou příčku, s Teplicemi i Boleslaví má však horší vzájemný zápas, pokud by došlo k rovnosti bodů i na konci sezóny, Slavia by skončila čtvrtá.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články