Dvě branky na výhru nestačily | SK Slavia Praha
Více

Dvě branky na výhru nestačily

PRAHA / XAVEROV – Slávistická juniorka dnes dopoledne remizovala 2:2 s rezervou Slovanu Liberec. Naši hráči dvakrát vedli, vítězství však neudrželi.
PRAHA / XAVEROV – Slávistická juniorka dnes dopoledne remizovala 2:2 s rezervou Slovanu Liberec. Naši hráči dvakrát vedli, vítězství však neudrželi.

Obě rezervy ligových týmů sehrály zajímavé a svižné střetnutí s řadou fotbalových okamžiků na obou stranách. V prvním poločase se více do akce dostal brankář hostů, v deváté minutě si po centru aktivního Hercegfalviho dal Hamouz málem vlastní gól, ve 26. minutě Černý z hranice vápna namířil pod břevno šajtlí, brankář Uvarenko střelu vyrazil, stejně se mu dařilo i po střele Dubského, který z první tečoval Heldovu ránu.

Druhý poločas nakonec přinesl čtyři branky. Nejprve Karel Kratochvíl napodobil Karla Pitáka z ligového střetnutí a z trestného kopu z dvaceti metrů nádhernou ránou pravačkou vymetl šibenici. O deset minut později se prokličkoval Černý až téměř na malé vápno, své šance se však zalekl a poslal míč bodlem vedle pravé tyče.

Liberec vyrovnal v 61. minutě, Věcher se dostal sám k míči ve vápně, jeho první pokus skvěle vyrazil Kozáčik, liberecký útočník však dostal možnost k dorážce a bohužel nikdo ze slávistů před brankou nedokázal zabránit tomu, aby míč zaplul k tyči. Hosté očividně ožili, Megasfoldi mířil po centru Radzinevičuse těsně vedle. V 62. minutě rozehrál Kratochvíl rychle rohový kop a jeho přesný centr poslal kapitán Studík hlavou ze šesti metrů do sítě.

Slávisté o vedení však přišli podruhé. Hlavičku Hochmeistera ještě skvěle vytáhl nad břevno Kozáčik, proti střele Věchera z bezprostřední blízkosti v 80. minutě už byl bezmocný. Věcher se dostal k míči po té, co Bauer podskočil odražený balón. Čtyři minuty před koncem ještě Kozáčik výborně chytil střelu Šislera a hosté se dožadovali odpískání faulu na Hamouze na hranici vápna, výborný rozhodčí Berka však - stejně jako po podobném zákroku na Hercegfalviho v úvodu druhého poločasu - nechal pokračovat ve hře.

„Jsem trochu zklamaný výsledkem, dali jsme si dvě branky téměř sami. Prvních dvacet pět minut to nebylo ono, pak jsme se zlepšili, druhý poločas jsme hráli dobře. Bohužel jsem soupeři dovolili dvakrát po našich individuálních chybách vyrovnat. Škoda, že jsme neproměnili dvě šance při našem vedení, to by zápas rozhodlo. Ale celkově jsme hráli dobrý fotbal, vystřelili jsme jedenáctkrát na branku, to svědčí o naší aktivitě,“ zhodnotil utkání trenér Luboš Kozel.

Slavia B – Liberec B 2:2 (0:0)
Branky: 48. Kratochvíl, 67. Studík – 61. a 80. Věcher
Slavia B: Kozáčik - Bauer, Studík, Nachtman, Held - Hercegfalvi (68. Valenta), Gecov, Kratochvíl, Černý - Dubský (89. Borovský), Fořt
Liberec B: Uvarenko - Hamouz, Matula, Hochmeister (76. Šisler), Donát - Dohnálek, Megasfoldi, Silný, Jirouš (58. Finklár) - Věcher, Radzinevičus (86. Jíra)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články