V pátek los Poháru UEFA | SK Slavia Praha
Více

V pátek los Poháru UEFA

V pátek 28. července ve 13:30 začne ve švýcarském Nyonu los druhého předkola Poháru UEFA. Slavia se dozví jméno svého soupeře, se kterým se utká 10. a 24. srpna. Červenobílí budou zařazeni do středo-východoevropské zóny, budou v ní s druhým nejvyšším koeficientem nasazeni.
V pátek 28. července ve 13:30 v půl druhé začne ve švýcarském Nyonu los druhého předkola Poháru UEFA, který bude zajímat i Slavii.

Červenobílí budou ve středo-východoevropské zóně s koeficientem 33,769 druhým nasazeným týmem. Lepší koeficient má pouze Basilej. Slávistický koeficient bude stačit na nasazení i při případném losu prvního kola, které bude kvalifikací do fáze hrané ve skupinách.

Mezi nenasazenými týmy v 2. předkole budou zřejmě dva pro Slavii velmi zajímavé kluby: rakouský SV Mattersburg, kde působí obránce Miroslav Holeňák, nebo polská Wisla Plock s trenérem Josefem Csaplárem a útočníkem Tomášem Doškem. Nenasazený bude i další rakouský soupeř Ried, který se  probojoval do soutěže z Poháru Intertoto.

Další možní protivníci hráli v prvním předkole. Polské Zaglebie Lubin vypadlo s Dinamem Minsk, první zápas v Lubinu skončil 1:1, v Minsku se hrálo 0:0), maďarský FC Fehérvár (proti kazažskému Kairat Almaty, první zápas vyhráli Maďaři doma 1:0, venku prohráli 1:2 a postoupili díky brance vstřelené na hřišti soupeře), Újpest (proti Vadúzu, Vadúz vyhrál v Ujpésti 4:0 a doma prohrál 0:1), Spartak Trnava vypadl v souboji proti ázerbájdžánskému Karvanu Evlakh, Slováci prohráli v Baku 0:1 a stejným poměrem podlehli i doma), moldavský Zimbrul Kišiněv (proti Karabachu, první zápas v Kišiněvě skončil 1:1, Zimbrul vyhrál v Karabachu po prodloužení 2:1), moldavský Nistru Otači (proti běloruskému BATE Borisov, Bate vyhrálo doma 2:0, a venku 1:0) a Ameri Tbilisi (proti arménskému Jerevanu, Jerevan vyhrál v Gruzii 1:0, Ameri ale dokázalo v Jerevanu vyhrát 2:1 a postoupilo).

Utkání druhého předkola se budou hrát 10. a 24. srpna. Všechny údaje vycházejí ze statistik Berta Kassiese, které si můžete prohlédnout zde.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články