Tomáš Hrdlička pro sebe hlasovat nebude | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Hrdlička pro sebe hlasovat nebude

SEEFELD – Slavia stále nemá zvoleného kapitána, Karel Piták odešel do Salcburku, Standa Vlček má tuto funkci disciplinárně zapovězenu. „Je to pro mne čest být kapitánem i v přátelácích,“ řekl ve Weilheimu Tomáš Hrdlička.
SEEFELD – Slavia stále nemá zvoleného kapitána, Karel Piták odešel do Salcburku, Standa Vlček má tuto funkci disciplinárně zapovězenu. „Je to pro mne čest být kapitánem i v přátelácích,“ řekl ve Weilheimu Tomáš Hrdlička. „Sám pro sebe bych ale nehlasoval, volil bych Lukáše Jarolíma,“ dodal na dané téma. Zápas s Partizanem pro něj byl výjimečný i proto, že jako jediný pamatuje duely v Poháru UEFA před čtyřmi lety.

Vzpomněl jste si na oba zápasy s Partizanem před čtyřmi lety?
„Určitě, koukali jsme se na slávistický web, každej si do mne rejpnul, že jsem jediný ve Slavii zůstal, že jsem služebně nejstarší."

Vytvořili jste si hodně šancí, gól jste ale podruhé za sebou nedali, čím to je?
„Měli jsme příležitostí opravdu dost, hlavně po standardkách, škoda, měli jsme na to Partizan porazit."

Měl jste kapitánskou pásku, budete kapitánem?
„To nevím, ještě jsme o tom nemluvili. Lukáš Jarolím je zkušenější než já, budu hlasovat pro něj, pro sebe určitě ne. (smích) "

Jak se vám v Alpách líbí, je to pořád taková dřina jako v Praze?
„Už je to víc zaměřeno na herní činnost, hrajeme zápasy. Strahov je taky pěkný vršek, ale tady je to mnohem krásnější, výborný vzduch, i teplo se dá lepe snášet. Jen škoda, že nehrajem v Seefeldu, tam jsou vynikající trávníky, to se o těch, na kterých jsme hráli říct nedá. Ale´bylo to pro oba stejný."

Někdo odpočíval, nebo střídal, vy jste odběhal celý zápas, neřekl jste si o odpočinek?
„To ani nejde, trenér určí sestavu, síly se rozloží ve třech zápasech.“

Jak vidíte kádr Slavie, bude stejně silný jako vloni?
„Věřím, že budeme ještě silnější. Budeme se chtít poprat o nejvyšší příčky.“

Srbští novináři se loučili s tím, že se třeba potkáme ve skupině Poháru UEFA...
„V předkolech to nejde, hrát zase ve skupině bychom určitě zase chtěli. Tam aspoň nebudou moct o poločase vystřídat jedenáct lidí. (úsměv).“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články