Marek Suchý znovu trénuje | SK Slavia Praha
Více

Marek Suchý znovu trénuje

SEEFELD – V místech, kam dojíždějí v zimě skokani na lyžích vyrostl v létě fotbalový areál, na kterém jsou tento týden doma slávističtí fotbalisté. Impozantní můstek láká k výšlapu, zároveň ale vzbuzuje patřičný respekt.
SEEFELD – V místech, kam dojíždějí v zimě skokani na lyžích vyrostl v létě fotbalový areál, na kterém jsou tento týden doma slávističtí fotbalisté. Impozantní můstek láká k výšlapu, zároveň ale vzbuzuje patřičný respekt.

„Když jsme tu byli ještě s trenérem Ciprem, tak jsme si můstek vylezli až nahoru. Stačí pohled z bubnu,“ vzpomněl si Lukáš Jarolím. Trénink našich fotbalistů rychle nabírá tempo. Polovina z nich vyklusávala v horském terénu zápas s Partizanem, ostatní byli na hřišti.

Rozcvičku připravil kondiční trenér Jan Netscher. Nachystal řadu dynamických prvků, na fotbalisty čekají rozmístěné pomůcky a překážky. „Nezapomínej, že míň je někdy víc,“ připomíná Netscherovi Standa Vlček.

Do tréninku se po dlouhé době po pečlivým lékařským dohledem zapojil i Marek Suchý. „Jde to, bolest necítím, je to příjemný pocit,“ říká obránce, který si vyléčil frakturu klíční kosti. Při jednom cvičení musí hráči po přeskočení překážky rychle reagovat na pohyb spoluhráče a udělat kotoul v opačném směru. „Gaúcho, you decide, but go to the right,“ prosí Suchý brazilského útočníka o mírnou úlevu.

Lukáše Jarolím zabolí záda, tak se vydá za lékaři. Standa Vlček okamžitě dostává do dvojice náhradníka – hlavního trenéra. „Lukáši, dělej,“ křičí za ním, jelikož intenzita přihrávek na jeden dotek výrazně překračuje tempo ostatních.

Pak následuje nácvik střelby po rychlém přechodu přes obránce. Hráči pálí na dvě branky, nabíhají na centry od trenérů i spoluhráčů. Po dvou hodinkách přichází závěrečné vyklusání a protažení.

Pak ještě všechny zaskočí dva sběratelé autogramů. Vytasí se s kartičkami, na jedné z nich je trenér Karel Jarolím ještě v dresu Bohemians, trenér gólmanů Přibyl je dokonce na pěti z nich.

Za posledním soupeřem se slávisté vydají v poslední den svého soustředění v sobotu do Walchsee. Zápas s bundesligovou Arminií Bielefeld má zatím stanovený začátek na 17 hodin.

Prohlédněte si fotogalerii ze soustředění s 25 novými snímky!

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články