V sobotu proti Bielefeldu | SK Slavia Praha
Více

V sobotu proti Bielefeldu

SEEFELD – Blíží se chvíle, kdy se slávisté rozloučí s alpským střediskem Seefeld. Cestou domů zajedou k poslednímu přípravnému utkání do Walchsee, kde se střetnou od 17 hodin s bundesligovou Arminií Bielefeld. Páteční program zaplnily znovu dva tréninky v krásném areálu pod skokanskými můstky.
SEEFELD – Blíží se chvíle, kdy se slávisté rozloučí s alpským střediskem Seefeld. Cestou domů zajedou k poslednímu přípravnému utkání do Walchsee, kde se střetnou od 17 hodin s bundesligovou Arminií Bielefeld.

Páteční program zaplnily znovu dva tréninky v krásném areálu pod skokanskými můstky. Před desátou hodinou chyběl na hřišti jen gólman Michal Vorel, měl individuální trénink na kole. Do akce se nezapojili ani Martin Latka, kterého trápí svalové zranění, podobné problémy sužují i Lukáše Jarolíma. Naopak s míčem už kouzlil Dušan Švento, který zápolil s nepříjemnou virózou, a nehrál proti Partizanu.

Po rozcvičce a tradičních dynamických prvcích se rozdělili fotbalisté na dvě skupiny, z nichž ta jedenáctičlenná byla velmi pravděpodobnou sestavou pro sobotní duel. Pilovaly se standardní situace, na centry Davida Kalivody si hráči nabíhali do vápna, došlo i na střelbu z větší vzdálenosti a tradiční hecování.

„Pojď Stando, klidně blíž, pal to klidně z malého vápna,“ vyzýval útočníka Vlčka brankář Kozáčik. „Podej nám ty míče ze sítě, ať máme s čím střílet,“ zazněla pohotová reakce. V této skupině byli Kozáčik, Krajčík, Dosoudil, Aračič, Kratochvíl, Kalivoda, Hrdlička, Michálek, Hubáček, Vlček a Fořt.

Na vedlejším hřišti trénoval Olympiakos Pireus se slavným Rivaldem. Jeho nepříliš aktivní postoj na středu hřiště, neunikl pozornosti našich fotbalistů, kteří se autobusem vraceli do hotelu.

V podvečer slávisté absolvovali druhou tréninkovou fázi, půl hodiny před tím se obloha v Seefeldu zatáhla a začalo pršet. Kulisou tréninku tak bylo zatažené nebe a blížící se bouřka. Trénink už byl plně zaměřen na sobotní zápas, v rozlišovacím tričku už běhal na levé straně slovenský záložník Dušan Švento.

Arminia Bielefeld je ve Walchsee na podobném tréninkovém soustředění jako Slavia. V posledním zápase rozstřílela SW Walchsee 7:0. Hrála v této sestavě: 1. poločas Ziegler - Korzynietz, Borges, Gabriel, Rau - Kauf, Kucera, Böhme, Kamper, Masmanidis - Wichniarek 2. poločas: Ziegler - Borges, Bollmann, Schuler - Kobylík, Danneberg, Kamper, Ndjeng - Zuma, Ahanfouf Kozin. Walchsee je v tyrolských Alpách poblíž rakousko německé hranice.

Autorem fotografií je Tomáš Pokorný a Ondřej Zlámal (poslední tři fotografie).

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články