Karel Jarolím pozval fanoušky do hlediště | SK Slavia Praha
Více

Karel Jarolím pozval fanoušky do hlediště

PRAHA – „Chtěl bych naše fanoušky pozvat do hlediště. Hráči v přípravě odvedli tvrdou a poctivou práci, doufám, že naši příznivci budou moci odcházet ze stadionu spokojení, s pocitem, že se jim naše hra líbila,“ vyslovil své přání před startem nové sezóny trenér Slavie Karel Jarolím.

PRAHA – „Chtěl bych naše fanoušky pozvat do hlediště. Hráči v přípravě odvedli tvrdou a poctivou práci, doufám, že naši příznivci budou moci odcházet ze stadionu spokojení, s pocitem, že se jim naše hra líbila,“ vyslovil své přání před startem nové sezóny trenér Slavie Karel Jarolím. „Věřím, že navážeme na výkony a výsledky ze závěru soutěže. Pokud se to podaří, pak já i fandové budeme spokojení,“ doplnil náš kouč.


Jak hodnotíte bilanci letní přípravy, pět výher, tři remízy a dvě prohry?
„Byla to typická letní příprava, častokrát jsme vůbec nebrali ohled na to, že večer hrajeme a naplno jsme trénovali, bylo na hráčích, jak se s tím srovnají. Častokrát potřebovali i jiné vlastnosti než ty fotbalové, aby se s tím dokázali vyrovnat. Hráli jsme i pod velkou únavou. I když chceme vyhrát každý zápas, tak je na letní výsledky nutné nahlížet i z tohoto hlediska.“


 V přípravě jste měl čtyři brankáře, loňská jednička Michal Vorel ale z přípravy kvůli zranění vypadl, jak to s nimi vypadá?
„Michal Vorel se pomalu zapojuje do práce. Uvidíme, jak bude pokračovat, jakou zátěž jeho achilovka vydrží. Situace na postu brankářské jedničky je ale do budoucna otevřená, bude záležet jen na výkonech.“


Matúš Kozáčik dostal údajně nabídku z Rennes...
„O jistém zájmu jsme slyšeli, žádnou konkrétní nabídku ale na stole nemáme.“


Je Slavia stejně silná jako vloni?
„I když odešel Karel Piták, který měl ve Slavii velmi důležitou roli, není tu ani Mirek Holeňák, který poslední půlrok odehrál velice kvalitně, tak jako každý trenér se dívám do budoucnosti, je to možná odvážné, ale věřím tomu, že jsme schopni dopadnout i lépe než vloni.“


Máte mladý kádr, jak je těžké mladé kluky zvládnout?
„S jejich přístupem nemám nejmenší problém, dělají všechno proto, aby byli dobře připravení na sezónu. Jsou zdravě ambiciózní, ale pracují odpovědně.“


Slavia nastřílela nejvíce branek, ale také byla nejtrestanějším mužstvem, budete i na tomhle nějak pracovat?
„Je pravda, že se nám útočná činnost dařila, musíme ale zlepšit obranu, a to nejenom v zadních řadách, ale u celého mužstva. Určitě budeme klást důraz na to, že bez herní disciplíny je malá šance na úspěch. Vím, že se na hřišti každý zachová více instinktivně, ale i v tomto směru budeme pracovat na zlepšení."
 

Bude to velká komplikace, pokud se nakonec nepodaří angažovat Tomáše Michálka?
„Cítil jsem i na něm, že se postupně zlepšuje, byl by přínosem. Pokud to nedopadne, budeme se s tím muset smířit. Na pravé straně zálohy máme několik alternativ, může tam hrát Honza Vorel, Petr Janda, posunout by se mohl dopředu i Matej Krajčík."


Máte představu, kdo všechno vypadne ze sestavy pro zápas s Baníkem?
„Určitě nebude hrát Martin Latka, Honza Vorel a Michal Vorel. Další jsou s otazníkem."


S jak velkým napětím budete v pátek sledovat los Poháru UEFA?
„Sledovat los budeme, ale že bychom seděli už před polednem u internetu, to ne. Hned jak se soupeře dozvíme, tak o něm začneme shánět všechny dostupné informace."

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články