Vlček očekává vyrovnanou ligu | SK Slavia Praha
Více

Vlček očekává vyrovnanou ligu

PRAHA - „Na úvodní utkání se těšíme, je pravda, že máme hlavně v obraně několik zraněných hráčů, ale musíme s tím vypořádat. Doufám, že se nám i přes náročný úvod podaří zvládnout vše podle našich představ,“ řekl útočník Stanislav Vlček žurnalistům na tiskové konferenci.
PRAHA - „Na úvodní utkání se těšíme, je pravda, že máme hlavně v obraně několik zraněných hráčů, ale musíme s tím vypořádat. Doufám, že se nám i přes náročný úvod podaří zvládnout vše podle našich představ,“ řekl útočník Stanislav Vlček žurnalistům na tiskové konferenci. Další dotazy se vracely k závěru minulého ročníku. "Všechno to ještě nepřebolelo, ale chci se dívat dopředu, na novou sezónu. Osa týmu zůstala stejná, jsme pohromadě druhým rokem, věřím, že budeme silní. Cítím se na novou sezónu výborně připravený, doufám, že mužstvu pomohu k úspěchům," odpovídal ochotně Stanislav Vlček.

Blíží se začátek sezóny, jak se na první utkání těšíte?

„Na úvodní utkání se těšíme, je pravda, že máme hlavně v obraně několik zraněných hráčů, ale musíme s tím vypořádat. Doufám, že se nám i přes náročný úvod podaří zvládnout vše podle našich představ.“

 
V týmu je řada mladých hráčů...

Osa týmu zůstala pohromadě, odešli pouze Karel Piták a Míra Holeňák. Je pravda, že trenér dává prostor řadě mladých hráčů, a to je jenom dobře. Petr Janda, Michal Švec, Marek Suchý už prokázali svoje kvality.

 

Jsou tam i další noví hráči, například Radim Nečas, jaký na vás udělali dojem?

Radim Nečas má fotbalovou budoucnost před sebou, ale i ti ostatní. Záleží už jenom na nich, šanci od trenéra dostali. Každý trénink s áčkem je pro ně velká zkušenost, je už jenom na nich, aby ji zúročili, dávali fotbalu všechno, to se jim určitě vrátí.

 

V Jihlavě jste říkal, že byste z české ligy nejraději odešel. Jaký je to pocit zůstat?

Nějakou nabídku z venku jsem měl. Slavia uplatnila opci, je to pro mne vyznamenání, ocenění mé práce. Nová sezóna přinese pro mne novou motivaci, budu hrát o novou smlouvu ve Slavii nebo někde jinde. Za sebe mohu říct, že jsem v letní přípravě opravdu vůbec nic nevynechal, takhle dobře připravený jsem se asi ještě necítil. Doufám, že se to projeví na hřišti, že týmu pomohu.

 
Zklamání už přebolelo?

Nepřebolelo, ale nemá cenu se k tomu vracet, je třeba se dívat dopředu.

 

Mrzí vás, že nemůžete kandidovat na kapitána?

Kluci mne znají, berou mne i bez kapitánské pásky.
 
Kolik jste si naplánoval branek?

Teď jsem dal dvakrát po sobě deset branek, to se mi ještě nestalo. Cítím sílu, je to určitě i kvalitní přípravou pod trenérem Jarolímem, kterou jsme tady měli.

 

Koho považujete za hlavní konkurenty v boji o špičku tabulky?

Liga bude znovu vyrovnaná, každý může porazit každého, myslím si, že jen těžko si někdo od začátku dojede pro titul, bude to zajímavé až do konce. Viděli jsme to v minulé sezóně. Šance Slavie nevidím špatně, jsme druhý rok pohromadě, budeme silní. Konkurentem bude určitě Sparta, půjde do toho ještě zarputileji. Ale my chceme být vysoko, bez ohledu na to, kdo bude naším konkurentem.

 
Co říkáte těžkému losu?

Je to možná lepší mít na začátku silné soupeře, skočit do toho rovnýma nohama. Vloni jsme začínali s Jihlavou a vzpomínáte, jak to dopadlo. První zápasy budou hodně o vůli a o srdci, týmy nebudou rozehrané.

 
Už proběhla volba kapitána?

Já bych byl pro Lukáše Jarolíma, je to osobnost, tak ho budou vnímat i rozhodčí. Dnes jsme volili, výsledek se dozvíme zítra. Vím, že se mohou najít zlé jazyky, které na tom něco budou hledat, ale každý, kdo jen trochu vidí pod pokličku našeho týmu, ví, že Lukáš to má u nás naopak dvakrát tak těžší, trenér je na něj dvakrát tolik přísnější. Lukáš si pásku zaslouží.   

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články