První střelcem Brazilec Gaúcho | SK Slavia Praha
Více

První střelcem Brazilec Gaúcho

OSTRAVA – Obránci Baníku chybovali v rozehrávce a Stanislav Vlček mohl jít do rychlého protiútoku. Na pravé straně mu nabíhal brazilský útočník Gaúcho. Přišla naprosto přesná přihrávka, Brazilec bez rozpaků míč poslal k levé tyči.

OSTRAVA – Obránci Baníku chybovali v rozehrávce a Stanislav Vlček mohl jít do rychlého protiútoku. Na pravé straně mu nabíhal brazilský útočník Gaúcho. Přišla naprosto přesná přihrávka, Brazilec bez rozpaků míč poslal k levé tyči. Hned svojí první střelou vylepšil svoji ligovou bilanci ve slávistickém dresu na šest branek v jedenácti utkáních. Slavia nakročila k prvnímu letošnímu vítězství. Po utkání čekal na usměvavého forvarda televizní štáb s cenou pro nejlepšího hráče zápasu. V našem rozhovoru pak prozradil své plány do svého dalšího působení v Praze.

 

Tak to muselo potěšit, trefit se hned z první střely...

Určitě, první zápasy v sezóně jsou složité v každé soutěži a v každé sezóně. Proti nám navíc hrál silný Baník v jejich krásném domácím prostředí. Já z toho mám velkou radost i proto, že nebylo jednoduché dotáhnout můj přestup. Chtěl bych poděkovat všem, kdo do poslední chvíle pracovali na tom, aby se vše podařilo, a mohl jsem už dneska nastoupit. Hrál jsem, pomohl týmu brankou a vyhráli jsme, doufám, že jsou všichni šťastní. Taky bych rád poděkoval fandům za přivítání na hřišti.

 

Jaké jste dostal od trenérů pokyny o přestávce, nedařilo se proměňovat vyložené příležitosti...

V prvním poločase jsme hráli dobrý fotbal a vytvářeli jsme si šance. „Ford“ je velmi dobrý fotbalista, hrál dobře, příště už určitě branku dá. Nakonec se nám to povedlo v druhé půli, ale je jedno, kdo branky vstřelí, důležitý je úspěch týmu. Začali jsme dobře, máme vítězství, na kterém můžeme dál pracovat."

 

Myslím, že brankář Raška vaši střelu tečoval, nelekl jste se, že míč vyrazí?

Trochu, ale chtěl jsem zakončit co nejrychleji, v prvním poločase jsme mu dávali moc času na to, aby se na střely připravil. Jsem rád, že se mi povedlo ho překonat hned na poprvé."

 

Pak jste ještě vrátil Standovi jeho pěknou přihrávku...

Takhle se to hraje v Brazílii, přihrávky se musí vrátit." (úsměv)

 

Přijede za vámi do Prahy vaše manželka?

Samozřejmě, přijedou i se synem, těším se na ně. Já bych byl rád, kdyby na nějaký čas přijel i můj bratr a maminka. Mám novou smlouvu, Praha je krásné město, chci se tu cítit dobře."

 

Říkal jste, že se začnete učit česky...

Začnu, chci se lépe domluvit, poskytovat lepší rozhovory novinářům (úsměv). Docela rád bych pracoval i na angličtině, jestli na to ještě bude čas. Ale chci znovu zopakovat, že jsem rád, že zůstávám. Ve Slavii jsou výborní hráči, dobrá parta, cítím se tu opravdu dobře, doufám, že to bude vidět na mé hře."

 

V létě jste nemohl hrát přátelská utkání, navíc vás trápila viróza...Jaká pro vás byla letní příprava?

Bylo to těžké, trenér je náročný, ale to je správné, vrátí se nám to. Hodně jsem toho naběhal, když jsem nemohl hrát. Možná bych teď uběhl i maratón." (úsměv).

 

Jak vidíte šance Slavie v nové sezóně? Čeká vás Pohár UEFA...už jste někdy byl v Ázerbájdžánu?

Ne, kdepak. Ale mám tam přátele, hraje tam i Rodrigo, který byl krátce ve Slavii, ale nevím jestli přímo v Karvanu. Určitě ho kontaktuju. Ale Karvan má v týmu dva Brazilce. Máme před sebou náročný program, liga, Pohár UEFA, ale i český pohár. Většinou to budou dva zápasy týdně, do hry se určitě dostanou všichni kluci. Věřím, že budeme pokračovat tak, jak jsme dnes začali."  

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články