Nadšení Karvanu zchladil Tomáš Hrdlička | SK Slavia Praha
Více

Nadšení Karvanu zchladil Tomáš Hrdlička

BAKU – „Vy mne chcete na rozhovor, co se stalo,“ podivil s úsměvem žádosti televizního reportéra záložník Tomáš Hrdlička. Když vyšel z neklimatizované šatny v útrobách stadionu Šafa v Baku, byl během minuty celý splavený. „Mohl bych se jít zase klidně sprchovat,“ povzdechl si.
BAKU – „Vy mne chcete na rozhovor, co se stalo,“ podivil s úsměvem žádosti televizního reportéra záložník Tomáš Hrdlička. Když vyšel z neklimatizované šatny v útrobách stadionu Šafa v Baku, byl během minuty celý splavený. „Mohl bych se jít zase klidně sprchovat,“ povzdechl si.
 
Hrdlička v úmorném dusnu udělal přesně to, co Slavia potřebovala. Zchladil domácí Karvan hezkou brankou. Po centru z rohového kopu od Lukáše Jarolíma poslal míč o břevno za čáru. „Viděl jsem dobře, že to byl gól. Samozřejmě, že jsem zaváhal, pomezní to vidět nemusel. Naštěstí branku rychle potvrdil,“ popsal rozpačitě vypadající oslavy. Diváci ani hráči Karvanu s protesty neuspěli.
 

„Připravovali jsme se poctivě, ale pak jsme nezačali dobře, úvodní tlak jsme přečkali se štěstím. Pak jsme využili standardku a měli jsme další možnosti, už to bylo lepší,“ pokračoval střelec. „Je to jenom poločas, ale udělali jsme velký krok do dalšího kola.“

 
Zápas v Baku se hrál v náročných podmínkách. „S Teplicemi jsme hráli v dešti, příjemný vzduch, patnáct stupňů, tady zase dusno. Když jsme přiletěli, byla to na letišti rána, jak člověk napoprvé nadechl horký vzduch. Ještě, že se hrálo až večer, kdy to ještě šlo.“ Bude únava ještě větší než normálně? „Když dáte do zápasu sto procent, tak jste unavení pokaždé. A my do zápasu jdeme naplno vždycky. Liga se hraje v neděli večer, určitě se dáme dohromady,“ věří Hrdlička.
 

Slávisté mohli přidat druhou branku už v prvním poločase. Ve velké šanci byl Stanislav Vlček. „Dostal jsem míč na stojnou nohu, musel jsem se pro přihrávku trochu vrátit, stačili pak střelu zblokovat,“ zalitoval náš útočník.

 

V druhé šanci byl Petr Janda, míč nasměroval do sítě, Brazilec Pereira se ale málem přerazil, když neuvěřitelným skokem a nakopnutím brance zabránil. „Hlavní je, že jsme nakonec vyhráli,“ řekl unaveným hlasem Janda, který stejně jako Dušan Švento nalítal po hřišti neuvěřitelný počet kilometrů. Nakonec připravil svým průnikem po pravé straně druhou brankou pro Pavla Fořta.

 

„Bylo to snadné míč poslat do sítě, ale takové branky se taky počítají. Druhá branka byla důležitá, ubere Karvanu před cestou do Prahy na optimismu. Stále by cítili, že stačí skórovat a dostat se zpátky do hry,“ uvědomil si Pavel Fořt. „Jestli už to byla postupová branka nevím, ale v odvetě ji určitě potvrdíme.“

 
Slavia cíl své nelehké mise splnila, z města vzdáleného čtyři a půl tisíce kilometrů od Prahy přivezla hodinu po půlnoci výhru zaručující pohodlný náskok do odvety, která se hraje 24. srpna od 20:45 na Strahově.     


Fotografie

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články