Dosoudil a Táborský dali branky za béčko | SK Slavia Praha
Více

Dosoudil a Táborský dali branky za béčko

PRAHA - Další solidní výsledek si dnes dopoledne připsali svěřenci Luboše Kozla. V Horních Počernicích, tentokrát na hlavním stadionu, porazili Bohemians Praha 2:0. Branky dali Radek Dosoudil a Ivo Táborský.
PRAHA - Další solidní výsledek si dnes dopoledne připsali svěřenci Luboše Kozla. V Horních Počernicích, tentokrát na hlavním stadionu, porazili Bohemians Praha 2:0. Branky dali Radek Dosoudil a Ivo Táborský. Ve slávistické brance se poprvé v soutěžním zápase v seniorské kategorii představil dorostenec Jan Hanuš, sestavu vyztužili hráči A týmu Táborský a Dosoudil, Studík hrál netradičně v záloze.

Slavia byla v prvním poločase lepším týmem, domácí nepouštěla do šancí. Své příležitosti si vytvářela po standardních situacích. Ve 27. minutě se po nádherném centru Dočkala asi z 35 metrů prosadil Dosoudil, který poslal míč hlavou k tyči. Nutno poznamenat, že náš stoper patří opravdu mezi sváteční střelce, například na ligovou branku stále čeká.

Po přestávce střížkovští museli otevřít hru, velké problémy jejich obraně dělal útočník Robin Dejmek. V 55. minutě Gecov vybojoval na středu hřiště míč a poslal kolmici k Dejmkovi, který přesprintoval stopera a připravil míč před prázdnou branku pro Táborského. Hanuš před tím ještě zlikvidoval povedenou střelu Hajníka z přímého kopu. Slávisté měli možnosti skóre ještě zvýšit, zejména pro průnicích a zpětných přihrávkách Dejmka, v poslední minutě napálil Zelinka břevno.

Trenér Luboš Kozel byl po zápase se svými svěřenci velice spojen. „Podali jsme velice kompaktní výkon a prakticky kromě standardních situací a jedné nebezpečné šance v prvním poločase jsme soupeře k ničemu nepustili. Mohli jsme nastřílet ještě více branek. Jsem rád, že po středě, kdy to také nebylo herně špatné, ale výsledek nebyl dobrý, jsme se dokázali dát rychle dohromady. Musím pochválit Robina Dejmka, který hrál dnes poprvé od začátku, podal výborný výkon," zhodnotil trenér střetnutí.

Co seniorská premiéra brankáře Jana Hanuše? „Prakticky celou přípravu s námi chytal, jelikož se zranil Vorel, tak zítra na lavičku půjde Diviš, takže i proto nastoupil, ale věděl jsem, že s tím nebude problém," vysvětlil Kozel.

Bohemians Praha - Slavia B 0:2 (0:1)
Branky: 27. Dosoudil, 55. Táborský
Bohemians Praha: Pavlík - Zahradník, Obermajer, Birhanzl, Hajník -Fenyk (36. Ibe), Lukeš, Kejha (71. Macháček), Zoubek - Bartolšic, Majer
Slavia B: Hanuš - Bauer, Radek Dejmek, Dosoudil, Nachtman - Dočkal, Gecov, Studík, Jablonský - Táborský (85. Proskočil), Robin Dejmek (89. Zelinka)

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články