Slavia má za sebou první zápas přípravy před sezónou 2012/2013. V sobotu dopoledne se v Edenu střetla s druholigovým Čáslav a připsala si jednoznačnou výhru 4:0, když si góly rovnoměrně rozložila do obou poločasů.

"> Slavia úspěšně vstoupila do přípravy, Čáslav porazila 4:0 | SK Slavia Praha
Více

Slavia úspěšně vstoupila do přípravy, Čáslav porazila 4:0

<p> <span style="color: rgb(77, 77, 77); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 15px; text-align: left; ">Slavia m&aacute; za sebou prvn&iacute; z&aacute;pas př&iacute;pravy před sez&oacute;nou 2012/2013. V&nbsp;sobotu dopoledne se v&nbsp;Edenu střetla s&nbsp;druholigov&yacute;m Č&aacute;slav a připsala si jednoznačnou v&yacute;hru 4:0, když si g&oacute;ly rovnoměrně rozložila do obou poločasů.</span></p>

PRAHA/EDEN – Slavia má za sebou první zápas přípravy před sezónou 2012/2013. V sobotu dopoledne se v Edenu střetla s druholigovým Čáslav a připsala si jednoznačnou výhru 4:0, když si góly rovnoměrně rozložila do obou poločasů.

 

První úder sešívaných přišel už v 18. minutě. Po faulu na Vlčka u rohového praporku se k přímému kopu postavil Veselý, nacentroval na přední tyč a Martin Latka poslal balon hlavou do sítě. Čáslav se k větším šancím nedostávala, obraně Slavie velel spolehlivě Martin Dobrotka. Letní posila z bratislavského Slovanu jako jediná odehrála celých devadesát minut.

 

Druhý zásah přidal tři minuty před koncem poločasu Daniel Veselý. Od kapitána Jarolíma dostal ideální přihrávku na levou stranu vápna a ze dvanácti metrů poslal míč přesně k tyči.

 

Do druhého poločasu trenér Rada poslal novou sestavu, ve které zůstali jen Dobrotka, Trubila  a Paprčiak, poslední dva jmenované v 57. minutě nahradili navrátilci po zranění Čonka a Škoda.

 

A právě navrátilec po zranění Matúš Čonka roztleskal v 67. minutě stovku diváků, která se na utkání přišla podívat. Ze třiceti metrů napřáhl, poslal míč přesně do šibenice a Slavia vedla 3:0. O deset minut později zkusil z podobné vzdálenosti štěstí Hurka a jeho střela orazítkovala břevno.

 

V 84. minutě zvonilo břevno podruhé, to když se Zmrhal krásně uvolnil na levé straně a centrem našel hlavu Milana Škody. Čáslav, kterou od léta trénuje všem slávistům známý Petr Vrabec, otevřela hru a pro Slavii se otevíral prostor k rychlým brejkům. Konečnou podobu výsledku dal v 88. minutě Koreš, když po rychlé akci Čonky s Hurkou zakončoval křižnou střelou z deseti metrů.

 

SK Slavia Praha – FK Čáslav 4:0 (2:0)

Branky: 18. Latka, 42. Veselý, 67. Čonka, 88. Koreš

Slavia 1. poločas: Čontofalský – Dostál, Dobrotka, Latka, Trubila – Vlček, Kisel, Jarolím, Milutinović, Veselý – Paprčiak

Slavia 2. poločas: Berkovec – Mikula, Dobrotka, Hubáček, Trubila (57. Čonka) – Koreš, Frejlach, Zmrhal, Hurka, Tusjak – Paprčiak (57. Škoda)

Čáslav: Ducheček, Kučera, Karal, Kolařík, Špidlen, Hozda, Rýbanský, Kunášek, Fikejz, Jindřich, Špičák, Charuza, Čertík, Hanták, Rendla, Prášil, Dudka, Markovič, Květoň, Antošík

ŽK: Hanták, Kolařík (oba Čáslav)

 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články