Mladí fotbalisté sbírají cenné zkušenosti | SK Slavia Praha
Více

Mladí fotbalisté sbírají cenné zkušenosti

PRAHA – Na nepříliš povedeném utkání ve Woflsburgu našel trenér Karel Jarolím přece jenom jedno pozitivum.
PRAHA – Na nepříliš povedeném utkání ve Woflsburgu našel trenér Karel Jarolím přece jenom jedno pozitivum. „Byla to velká zkušenost zejména pro mladé fotbalisty.“ Samozřejmě, že s ním souhlasil i útočník Tomáš Necid, který proti bundesligovému celku přidal v závěrečné minutě svoji druhou branku ve dresu áčka.

„Bořek Dočkal centroval zprava, největší díl práce udělal na přední tyči Pavel Fořt, já jsem už jen míč poslal z blízka do sítě,“ odmítl velké zásluhy na korekci výsledku. Tomáš Necid dal první branku v poháru v Čáslavi, druhou ve Wolfsburgu a doufá, že se brzy trefí i v lize. „Už se Slováckem jsem byl blízko gólu, snad to přijde co nejdřív.“

A jaké to bylo v pátek ve Volkswagen Aréně? „Byl to těžký zápas, ale jsem rád, že jsem si po delší době zahrál celý poločas,“ vrátil se Necid ke střetnutí ve Wolfsburgu.

„Byla to výborná zkušenost, to ale platí o každém zápasu a tréninku s áčkem. Z juniorky byl v Německu Marcel Gecov, Bořek Dočkal, Radek Dejmek a Lukáš Vácha,“ upřesnil forward, kdo v pátek doplnil tým, kterému chyběla řada reprezentantů.

„I když jsme prohráli, bylo to užitečné porovnat síly s tak silným soupeřem,“ dodal sedmnáctiletý slávistický odchovanec.

V neděli Necid proháněl obranu Hradce v zápase ČFL. „Byl to super zápas, škoda, že mi tam nepadl aspoň jeden gól, ale je to úplně jedno, když se vyhrálo. Zahrál jsem si s Gaúchem, vykombinovali jsme si několik šancí,“ popsal Necid vítězný duel.

Zatímco svěřenci Luboše Kozla nenápadně dotáhli čelo vyrovnané tabulky třetí ligy, další mladíci Radek Dejmek a Bořek Dočkal doplní na trénincích kádr áčka.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články