Zpravodajství z utkání dorostu | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z utkání dorostu

Slavia „A“ dor. – Sigma Olomouc 2:1 (2:0), I.liga SD, sobota 7.10.2006
Branky: Kučera J., Kovařík
Slavia: Jan Hanuš – Marek Kindel, Petr Kobler, Jan Řehák, Jan Bezděk (33´ David Bozděch) – Martin Dostál, Jakub Kučera (87´ Peter Krajčovič), David Sobíšek, Jan Kovařík – Petr Novotný (78´ Michal Uhlíř), Milan Vukovič

V dalším zápase 1.dorostenecké ligy jsme na našem hřišti přivítali vedoucí tým. Od začátku se hrálo ve vysokém tempu a zápas měl vynikající úroveň, ke které přispěla svým pojetím obě mužstva. Šance se střídaly na obou stranách a v utkání dominovali zejména oba brankáři. Ve 33.min. musela kvůli zranění Slavia poprvé střídat, odstoupil obránce Bezděk. V závěru prvního poločasu si červenobílí vytvořili mírnou převahu a několik šancí, zejména ze standardních situací. Skóre se změnilo ve 41.min., kdy po rozehraném rohovém kopu soupeř odvrátil míč na pravou stranu k Dostálovi, který jej po zemi přihrál na hranici pokutového území a Kučera prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Slavia pokračovala ve svém náporu a po faulu na útočícího hráče ve 45.min. vytěžila další standardku. Z pravé strany před pokutovým územím ji asi z dvaceti pět metrů levou nohou rozehrál Kovařík. Za přispění obránce, kterého perfektně blokoval Vukovič, skončila přímá střela v síti a bylo to 2:0. Tímto výsledkem skončil první poločas.

Ve druhé části utkání se pokračovalo ve stejném tempu a opět se střídaly šance na obou stranách. Náš soupeř si postupně vytvořil mírnou převahu. V těchto chvílích nás několikrát podržel bravurními zákroky brankář Hanuš. Do hry se zapojili další střídající hráči a naše hra se tak opět oživila. Šance, které jsme si vytvořili, jsme však již nedokázali využít a blížícím se závěrem utkání jsme se spíše soustředili na defenzivní činnost. Soupeři se tak podařilo skórovat až v nastaveném čase, kdy v 91.min. upravil Hořava výsledek přesnou střelou do“šibenice“ na konečných 2:1. Všichni hráči zaslouží pochvalu za předvedený výkon.

FK Teplice „B“ - Slavia „B“ dor. 1:2 (0:1), ČLSD, neděle 8.10.2006
Branky:
P.Hošek, Čechák
Slavia: Žejdlík Martin – Antonín Fuglíček, Pavel Čmovš, Hošek Jan, Evgeny Shengof - Jan Felcman, Vojtěch Přeučil (85´ Jan Neuberg), Martin Jíša (81´ Lukáš Macháček), Zdeněk Čechák – Petr Hošek, Adam Klavík (31´ Huari Bambur)

Na těžkém terénu jsme se snažili od začátku utkání soupeře dostat pod tlak a donutit ho k chybám. V prvních 20 minutách se Slavia nedostala do vyložené brankové šance. Ve 26.minutě hodil Jíša dlouhý aut do pokutového území, v němž se výborně zorientoval Petr Hošek a prostřelil gólmana domácích. Ve 30.minutě se po faulu nepříjemně zranil Klavík a zbytek poločasu jsme se dostali pod tlak, avšak soupeři se vyrovnat nepodařilo. Do druhého poločasu vstoupily lépe Teplice a po rohovém kopu v 52.minutě vyrovnaly na 1:1. Po tomto gólu se vyrovnala i hra, oba týmy měly několik možností skórovat. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Slavie, kdy v 86.minutě zahrával Čechák přímý volný kop a míč zapadl k zadní tyči.

Slavia „C“ dor. – Sigma Olomouc 2:2 (1:2), I.liga MD, sobota 7.10.2006
Branky:
Štefan, Vyhnal
Slavia: Roman Valeš – Jakub Martinec, Robert Kysela, Jonáš Moc, Sebastian Novák (68´ Ondřej Běloušek) – Jiří Zvonař (64´ Martin Frejlach), Petr Kolařík, Pavel Vyhnal (77´ Tomáš Červinka), Radek Štefan (56´ Petr Koláček) – Vít Balcar, Petr Mareš

Do domácího utkání s velmi silným soupeřem z Olomouce jsme tentokrát nevstoupili vůbec dobře, Sigma byla aktivnější a po zásluze od 10.min. vedla. V 29.min. Olomouc zvýšila už na 2:0. Naši hráči pak ale přidali na důrazu, zvýšili aktivitu a výsledkem byl v 31.min. gól Štefana na 1:2. Ve druhém poločase se hrál fotbal, který byl velmi náročný a pro diváky velmi atraktivní. Ve 46.min. po odraženém míči srovnal Vyhnal na 2:2. Zápas byl do poslední minuty otevřený, přesto měla Slavia ve 2.poločase více šancí, bohužel stav se už nezměnil. Zápas skončil zaslouženou remízou. Pro mužstvo jsou to první dva ztracené body v soutěži.

FK Teplice „D“ dor. - Slavia „D“dor. 2:2 , ČLMD, neděle 8.10.2006
Branky:
Pázler, Kučera P. Slavia: Lukáš Bača – Dan Galus, Filip Duranski (71´ Jan Houška), Marcel Šíd, Mráz Lukáš – Petr Kučera, Jakub Hájek, Marek Hanousek, Michal Bohata (41´ David Šrámek), Daniel Šindelář (56´ Alexander Polyakov), Jan Pázler.

Utkání se hrálo na nerovném a mokrém terénu. Soupeř měl již na první pohled jasnou výškovou i silovou převahu. Obránci Teplic působili dojmem, že jsou půjčeni z A týmu, v podstatě již muži. I přesto se nám podařilo vstoupit do zápasu velmi pozorně a aktivně. Po velkých výsledkových výkyvech jsme se zaměřili především na kvalitu obranné činnosti a vstupu do utkání. Hráči velmi dobře komunikovali, zajišťovali se a pracovali, což nás přivedlo až k první vstřelené brance. Po rychlém protiútoku zakončil pěknou kombinaci v 21.min. Pázler. Terén umožňoval v podstatě jen hru na „brejky“. O nějaké souvislé kombinaci se nedalo ani mluvit a pokud se o to některý tým pokusil, vedlo to zákonitě k chybě. Hra se změnila v podstatě v boj o území . Rychle nám ubývaly síly a soupeř nás ve snaze o vyrovnání zatlačil na naši polovinu. Velká škoda, že se nám nepodařilo dokončit některý z dalších slibně rozjetých „brejků“. V 39.minutě 1. poločasu jsme zahrávali standardní situaci, ze které opět rychlým protiútokem skóroval soupeř a do kabin šla obě družstva za stavu 1:1.

Po přestávce jsme byli asi 10 minut opět aktivnější, ale s přibývajícími minutami vítězila fyzická síla Teplic. Tlak domácích se stupňoval a vyvrcholil gólem na 2:1. Do konce zápasu zbývalo osm minut a tak jsme se rozhodli vše risknout a zápas dotáhnout aspoň do remízy. Přešli jsme na rozestavení 3:4:3 (z původního 4:4:2) a soupeře jsme z posledních sil zmáčkli na jeho polovinu. Rozhodovalo se v každé akci „kam to spadne“. Hrálo se hodně otevřeně a Teplice ještě nastřelily tyč. Nakonec si Slavia za obrovskou snahu a vůli bod přece jen odvezla. Z poslední standardardní situace vyrovnal Kučera.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články