Zpravodajství z utkání dorostu | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z utkání dorostu

Bohemians 1905 - Slavia „A“ dor. 2:0 (1:0). I.liga SD, sobota 28.10.2006
Slavia: Jan Hanuš – Martin Dostál, Petr Kober, Radek Šulc, Jan Bezděk – Štěpán Šimeček (60´ Michal Uhlíř), Jakub Kučera, David Sobíšek, Jan Kovařík (76´ David Bozděch)– Petr Novotný (80´ Lukáš Stuchl), Milan Vukovič.

Od začátku si slávisté vytvořili převahu a během prvních patnácti minut i několik brankových příležitostí, které jsme však, jak již bývá tradicí, nevyužili. Naopak v 19.min. jsme umožnili domácím zahrávat rohový kop a ti první šanci proměnili, když zcela volný hráč (Markuzi) na hranici malého pokutového území pohodlně hlavičkou umístil míč do naší sítě. Hra se od tohoto okamžiku postupně vyrovnala, a první poločas skončil tímto výsledkem.

Ačkoliv jsme si i po přestávce vytvořili mírnou převahu a další šance, naší největší slabinou zůstala koncovka, nedokážeme dát branku ani z vyložených šancí. V 65.min. jsme se dopustili další hrubé chyby, tentokrát v přechodové fázi, k míči se dostal hráč domácích (Morávek) a po samostatné akci, kdy obešel dva naše obránce, vsítil druhou branku. Od tohoto okamžiku jsme stáhli hru na tři obránce, vytvářeli si další šance. Výsledkem naší útočné činnosti v tomto zápase bylo nastřelené břevno a tyč, což je hodně málo. Domácí se tak již soustředili na defenzivní činnost a jelikož se na skóre již nic nezměnilo, skončilo utkání tímto výsledkem. Vzhledem k naší bolesti neproměňování šancí a koncentraci některých hráčů k utkání, je tato prohra zasloužená.

Slavia „B“ dor. – Vikt. Plzeň „B“ 3:0 (2:0), ČLSD, neděle 29.10.2006
Branky: Hošek P., Čmovš, Komínek Slavia: Martin Berkovec – Antonín Fuglíček, Pavel Čmovš, Jan Hošek, Evgeny Shengof - Jan Felcman, Stanislav Komínek (89´ Jan Neuberg), Martin Jíša, Zdeněk Čechák– Petr Hošek, Adam Klavík

Zápas 13. kola se hrál za silného větru, který ovlivnil průběh prvního poločasu. Do zápasu Slavia nastoupila aktivně se snahou napadat rozehrávku soupeře. V 8. min. Jíša úspěšně atakoval před šestnáctkou a jeho střelu gólman vyrazil na roh. Ve 29. min. nacentroval Shengof zleva na přední tyč, kde se prosadil Petr Hošek a jeho vtipná teč skončila v síti. Plzeň několikrát zahrozila nebezpečnou finální přihrávkou přes pokutové území. Těsně před poločasem unikl Fuglíček, byl faulován a z následného přímého kopu Čecháka se hlavou prosadil Pavel Čmovš a zvýšil na 2:0. Do druhé půle vstoupila lépe Plzeň a prvních deset minut si vytvořila územní převahu a jednu nebezpečnou šanci. V dalších minutách se Slavia vrátila k napadání a v 68. min. se míč dostal po ose Klavík –Hošek P. ke Komínkovi, který střelou k tyči uzavřel skóre na 3:0. Závěr zápasu měla Slavia přes silný déšť a vítr zcela pod kontrolou.

Bohemians 1905 – Slavia „C“ dor. 0:4 (0:3), I.liga MD, sobota 28.10.2006
Branky: 2 Kysela, Balcar, Štefan Slavia: Roman Valeš – Jan Brych (17´ Jakub Martinec), Robert Kysela, Ondřej Běloušek, Štěpán Zahálka – Michal Rejka (48´ Miloš Mirkovič), Jonáš Moc (41´ Petr Kolařík), Martin Frejlach, Radek Štefan – Vít Balcar (70´ Sebastián Novák), Petr Mareš

Úvod zápasu byl vyrovnaný a hned od prvních minut obě mužstva vstoupila do zápasu s velkým nasazením. Slavii pomohly dva výborně zahrané rohové kopy – první kopnul výborně Martinec a Kysela v 22.min. hlavou otevřel skóre zápasu a ve 30.min. kopal roh tentokrát z druhé strany Mareš a Kysela se trefil hlavou podruhé. V 37.min. Slavia zvýšila po nádherné akci Mareš – Balcar již na třígolový rozdíl.. Ve 2.poločase Slavia již zcela kontrolovala hru a v 66.minutě upravil na konečných 4:0 pro Slavii Štefan po centru Balcara. Hráči Slavie šli tentokrát za vítězstvím od první minuty a vyhráli naprosto zaslouženě.

Slavia „D“ dor. – Vikt.Plzeň „D“ 3:3 (2:2), ČLMD, neděle 29.10.2006
Branky:
Pázler, Duranski Sestava: Tomáš Mejzr – Filip Duranski, Lukáš Mráz, Michal Hell (65´ David Šrámek), Dan Galus – Petr Kučera, Jakub Hájek, Marek Hanousek, Michal Bohata - Jan Pázler, Alexander Polyakov (68´ Daniel Šindelář)

Domácí utkání stále nezvládáme. Přesto, že nedělní střetnutí bylo divácky atraktivní se spoustou branek, nelze jinak než konstatovat, že jsme doma ztratili další dva body. Opět jsme „prošvihli“ vstup do utkání a po 20 minutách jsme prohrávali 0:2. To samozřejmě výrazně ovlivní průběh zápasu, a spokojeni můžeme být pouze s určitou fází hry a s tím, že hráči dokázali stáhnout dvoubrankové manko a nevzdali to, ani když znovu po vyrovnaní na 2:2 dostali branku. Co se týče útočné fáze, tam je to celkem v pořádku a v soutěži jsme v počtu vstřelených branek na druhém místě. Pevně věřím, že v průběhu zimní přípravy vychytáme co nejvíce defenzivních chyb a na jaře se počet inkasovaných branek výrazně sníží.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články