Konečně doma výhra, těšilo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Konečně doma výhra, těšilo trenéra

PRAHA - „V prvním poločase měly oba týmy šance, kdyby to Ivo Táborský trefil, nebo kdyby platila vstřelená branka, tak Budějovice šly do vedení, a zápas mohl mít jiný průběh, ale nad tím nechci spekulovat.
PRAHA - „V prvním poločase měly oba týmy šance, kdyby to Ivo Táborský trefil, nebo kdyby platila vstřelená branka, tak Budějovice šly do vedení, a zápas mohl mít jiný průběh, ale nad tím nechci spekulovat. Našemu zakončení chyběla agresivita, ta přišla až po přestávce. Zlepšený výkon jsme potvrdili i brankami. Samozřejmě, že mne po čtyřech remízách vítězství doma těší,“ uvedl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.


Musíte být spokojený, konečně doma výhra...

„Je pravda, že jsme vyhráli, ale v první půli jsme Budějovice pustili do mnoha nadějných situací, přišlo mi to hodně lehkovážné. Kluci určitě měli poslední domácí nezdary v hlavách, bylo to pro ně asi ještě o to víc těžší.“


Domlouval jste hráčům o přestávce?

„To víte, že jsem huboval. Byli jsme málo agresivní v zakončení, v mnoha situacích nebyla dostatečná podpora útoku. Mnohokrát jsme na centry nenabíhali v dostatečném počtu. Chtěli jsme se i prosazovat v prostoru na křídlech, balóny jsme tam dostávali, ale nikdo je nevyužíval.“


Těsně před přestávkou jste stáhl ze hry Aleše Urbánka, co bylo příčinou?

„Bylo to kvůli zranění. Měl problémy s kolenem.“


Nevězí ty domácí neúspěšné výsledky přece jenom v tom, že třeba obránci ještě vůbec nedali branku, že jich tolik nedávají ani záložníci. Teď když se trefil Tomáš Hrdlička, tak to vyšlo...

„Lukáš dal tři branky, Tomáš teď dal dva. Zaplaťpánbůh, že se rozstřílel Standa, drží dobrou sérii. Kdyby mu to vydrželo až do konce, bylo by to určitě výborné.“


Probíráte s ním ty situace, ze kterých skóruje? Opravdu je hodně trénoval?

„Asi schválně rozhlásil do novin, že pálí na zadní tyč, tak to tam Filipko čekal, a dal mu to na přední. To udělal Standa chytře.“ (úsměv)


Tomáš Necid dnes hrál poprvé v základu, nedoplatil trochu na nervozitu?

„Byl určitě víc nervózní, než jsem si myslel, že bude. Určitě má na víc.“


Líbil se vám výkon Matúše Kozáčika, hodně v první půli podržel...

„Ale od toho přece na hřišti je, aby něco chytil. Máte pravdu, že několik situací vyřešil velice dobře.“


Dotáhli jste čelo tabulky...

„Za námi je teprve půlka zápasů. Je to samozřejmě přijemné, hlavně z toho pohledu, že jednu chvíli už byla naše ztráta hodně výrazná. Kol do konce zbývá moc. Chceme se vepředu udržet, ještě do boje o čelo budeme chtít promluvit."


Asi vás hodně mrzí doma ztracené body...

„Mrzí, ale je to pryč. Do konce sezóny nás čekají dva zápasy, zkusíme z nich vytěžit co nejvíc a pak uvidíme.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články