V pondělí v Teplicích | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v Teplicích

PRAHA – Slavia v lize už devět zápasů nepoznala hořkost porážky, naposledy se červenobílí museli obejít bez bodů 10. září v Mostě...
PRAHA – Slavia v lize už devět zápasů nepoznala hořkost porážky, naposledy se červenobílí museli obejít bez bodů 10. září v Mostě. Navíc poslední čtyři utkání venku skončila plným ziskem. Na tuto výbornou bilanci se naši fotbalisté pokusí navázat v 16. kole I. Gambrinus ligy v pondělí od 17:15 v Teplicích.

„Čeká náš těžké utkání. Konečně jsme prolomili domácí remízové prokletí a výhru s Českými Budějovicemi budeme chtít potvrdit v pondělí v Teplicích. Naším soupeřem bude ofenzivně laděné mužstvo, které zatím nastřílelo nejvíce branek ze všech, uvedl trenér Karel Jarolím.

„Po příchodu Filipa Dorta se útočná síla ještě posílila. Musíme si dát pozor na standardní situace, při kterých jsou velmi nebezpeční,“ dodal.

Sestavu bude muset poskládat bez Marka Suchého, který ale lehce trénuje, dále bez Petra Jandy a Jana Vorla, kteří oba laborují s kolenem. Šrámy z posledního zápasu proti Českým Budějovicím si léčí Aleš Urbánek a David Kalivoda, o jejich možném startu se rozhodne až o víkendu.
Naopak velmi pravděpodobně už bude fit Michal Švec.

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Teplicemi doposud 21 utkání s bilancí 10-4-7 a aktivním skóre 31:22. Utkání doma: 7-3-1, venku: 3-1-6.

Poslední vzájemný zápas se hrál na Strahově letos 6. srpna. Slavia dokázala dokázala zvítězit 3:2, když v nastaveném čase strhl vedení na naši stranu David Kalivoda z pokutového kopu. 4084 diváků vidělo také tři červené karty – vyloučeni byli Krajčík, Verbíř a Valenta.

Severočeši jsou v současnosti na šestém místě tabulky. Doma se jim určitě nedaří podle představ, čtyřikrát vyhráli, třikrát remizovali a prohráli s Českými Budějovicemi vysoko 1:3.

Asistent trenéra Jiří Bartl pro klubový web zhodnotil hru Slavie. „Daří se jim venku, protože mají dobré brejkové hráče, předvádějí útočný fotbal, který se fanouškům líbí. Očekávám velmi atraktivní střetnutí.“

Utkání vysílá přímým přenosem televizní kanál ČT2, výkop je v 17:15. Na našem webu můžete sledovat tradiční online reportáž přímo ze stadionu.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články