Slavia má za sebou první přípravné utkání po novým trenérem, S druholigovou Čáslaví, vedenou ještě donedávna asistentem sešívaných Petrem Vrabcem, si poradila s přehledem 4:0.

"> Petr Rada výsledky v přípravě nepřeceňuje, je ale spokojený | SK Slavia Praha
Více

Petr Rada výsledky v přípravě nepřeceňuje, je ale spokojený

<p> <span style="color: rgb(77, 77, 77); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 15px; text-align: left; ">Slavia m&aacute; za sebou prvn&iacute; př&iacute;pravn&eacute; utk&aacute;n&iacute; po nov&yacute;m tren&eacute;rem, S druholigovou Č&aacute;slav&iacute;, vedenou je&scaron;tě doned&aacute;vna asistentem se&scaron;&iacute;van&yacute;ch Petrem Vrabcem, si poradila s&nbsp;přehledem 4:0.</span></p>

PRAHA/EDEN – Slavia má za sebou první přípravné utkání po novým trenérem, S druholigovou Čáslaví, vedenou ještě donedávna asistentem sešívaných Petrem Vrabcem, si poradila s přehledem 4:0. „Únava u hráčů určitě vidět byla, od pondělí do pátku jsme trénovali dvoufázově. Chtěli jsme ale, aby hráči ukázali svou vůli,“ řekl po zápase trenér Slavie Petr Rada.

 

„Bylo to první utkání po týdnu, kdy jsme od pondělí do pátku trénovali dvoufázově, takže únava u hráčů určitě byla. I proto jsme vystřídali po pětačtyřiceti minutách, akorát Matúš Čonka a Milan Škoda hráli jenom třicet minut, protože ti jsou po dlouhodobějším zranění a po viróze, takže jsme nechtěli riskovat.

 

Co se týče přístupu a odvedené práce, kterou jsme od hráčů za těch pětačtyřicet minut chtěli, jsem spokojen. Nechci říct, že ten výsledek pro mě není důležitý, ale chtěli jsme, aby hráči tímto zápasem zakončili celý náročný týden a splnili si své povinnosti. Aby taky trochu ukázali svoji vůli.

 

Bylo vidět, že tam ta únava je, příští týden to bude podobné. Pro mě ne, že by takové přáteláky nebyly důležité, ale v současnosti nejsou na prvním místě. V současnosti je důležité, abychom byli dobře připraveni na ligu.

 

Hráli jsme na „jedničce“ (tréninkovém hřišti jedna – pozn. red.), která byla dobře připravená, soupeř byl dobrý, nebyly tam žádné záludné fauly. Takže to splnilo to, co jsme chtěli. U některých hráčů se projevuje únava, je vidět, že na někoho je to hodně, na někoho míň.

 

Pro mě je důležité, jak se předvedli dva noví hráči, Karol Kisel a Martin Dobrotka. Martin navíc jako jediný odehrál celý zápas. Uvidíme příští týden, to sestavy zase nějak prostřídáme. Proti Čáslavi chyběl Róbert Cicman, který je zraněný, příští týden nás ještě čekají další náročné tréninky. Zatím jsem spokojený, jediné, co si teď přeji je, aby se do pořádku dali všichni zranění hráči.“

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články