S Ostravou o čelo tabulky | SK Slavia Praha
Více

S Ostravou o čelo tabulky

Deset zápasů bez porážky, pět vítězství z poslední pěti duelů venku. Druhé místo a možnost alespoň do pondělního večera poskočit do čela ligové tabulky I. Gambrinus ligy. Lepší pozvánku svým příznivcům už nemohli slávisté pro nedělní utkání proti Ostravě připravit.

Deset zápasů bez porážky, pět vítězství z poslední pěti duelů venku. Druhé místo a možnost alespoň do pondělního večera poskočit do čela ligové tabulky I. Gambrinus ligy. Lepší pozvánku svým příznivcům už nemohli slávisté pro nedělní utkání proti Ostravě připravit.

 

„S Ostravou nás nečeká nic lehkého. Nesmíme nic podcenit,“ nabádá své svěřence k soustředění trenér Karel Jarolím „Už jsme doma odevzdali bodů dost. Cítím v týmu obrovské odhodlání, chceme zvítězit.“

Stejně jako v posledním kole ani tentokrát to nebude mít kouč při určování sestavy snadné. Zdravotní problémy vyřadily Petra Jandu, Jana Vorla a Tomáše Hrdlička. Aleše Urbánka. Nejistý je start Lukáše Jarolíma, kterého trápila silná viróza a Davida Kalivody, který se potýká se svalovým zraněním.

Zcela jistě nenastoupí stoper Radek Dosoudil, který vyfasoval v Teplicích čtvrtou žlutou kartu. Jeho možnou náhradou je Marek Suchý, který se zotavil ze zranění kotníku a začal naplno trénovat.

Baník proti Slavii naposledy zabodoval na podzim roku 2003, kdy v Praze vyhrál 2:1. Červenobílí vyhráli posledních šest ligových soubojů!

20. března 2004 Ostrava – Slavia 0:2
29. listopadu 2004 Slavia – Ostrava 1:0
28. května 2005 Ostrava – Slavia 0:2
3. prosince 2005 Ostrava – Slavia 1:3
10. května 2006 Slavia – Ostrava 4:0
31.7. 2006 Ostrava – Slavia 0:2 (branky Vlček a Gaúcho)

(celkové skóre 14:1 pro Slavii!!!)

Karel Jarolím ale na statistiky důraz nedává. „Možná, že nám vyhovuje ostravský útočný styl, ale samotná bilance nám vůbec nic nezaručuje. Čeká nás silný a kvalitní soupeř, kterého můžeme překonat jen výborným výkonem na hřišti.“

Baník je v současnosti na devátém místě tabulky, trochu doplácí na nevyrovnané výsledky. Nejlepším střelcem je se sedmi brankami David Střihavka, pozor je třeba dávat i na záložníka Františka Rajtorala, který se trefil čtyřikrát. Ostravanům se venku letos nedaří podle jejich představ, jednou vyhráli, dvakrát remizovali a čtyřikrát prohráli.

V poslední době se v souvislosti s Baníkem píše hlavně o návrzích jeho vlastníka Tomáše Petery, který navrhuje radikální změny ve fotbale.

Poslední podzimní duel začíná v neděli 3.12. v 16 hodin. Na našem webu připravíme on-line reportáž a další zpravodajství, nejlepší zážitek však určitě budete mít ze zápasu přímo na stadionu.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články