Dramatické finále rozhodly penalty | SK Slavia Praha
Více

Dramatické finále rozhodly penalty

PRAHA – Slavia pět minut před koncem vedla nad Spartou už tři nula, ale finále 17. ročníku halového turnaje Fair Play Cup ještě nabídlo velice dramatický průběh.
PRAHA – Slavia pět minut před koncem vedla nad Spartou už tři nula, ale finále 17. ročníku halového turnaje Fair Play Cup ještě nabídlo velice dramatický průběh. Sparťané se nevzdali a během čtyř minut nejenom vyrovnali, ale dokonce šli do vedení. Pár vteřin před koncem se slávisté dostali zpátky do hry a vyrovnali. Dramatický souboj o zlaté medaile musely rozhodnout pokutové kopy.

 

V něm měli větší štěstí sparťané a vyhráli tři jedna. Penaltový rozstřel byl tím správným vyvrcholením turnaje, který sehráli fotbalisté ročníku narození 1996 v pražském Edenu. Mantinely v hale ještě přispěly ke zrychlení hry, nechyběla mezinárodní konkurence.

 

Trenér Slavie Viktor Schejbal se netajil zklamáním. „Za dnešní výkony si kluci zasloužili celý turnaj vyhrát. Diváci nakonec viděli velice dramatické finále, bohužel jsme v závěru díky poklesu koncentrace dovolili soupeři vrátit se do zápasu,“ uvedl pro náš web.


Jaké další turnaje ještě malé slávisty čekají? „V hale budeme hrát v Německu a ve Švýcarsku, v zimní přípravě se ale zaměříme více na hru na velkém hřišti, kluci na něj ve své kategorii přecházejí, potřebují si na něj zvyknout,“ doplnil Schejbal.

 

Patronát nad turnajem převzal Klub fair play při Českém olympijském výboru. Nejlepším hráčem byl vyhlášen slávista Jakub Jankto, nejlepším střelcem pak příbramský Václav Černý.

 

Výsledky Slavie:

 

skupina

Pardubice 8:1, Bohemians 1905 11:1, Klagenfurt 10:0

 

finále

Sparta 4:4 (penalty 1:3)

 

Konečné pořadí turnaje:

1. Sparta, 2. Slavia, 3. 1.FC Brno, 4. Bohemians 1905, 5. Venglošova fotbalová akademie, 6. Marila Příbram, 7. MFK Pardubice, 8. 1.FC Klagenfurt


Sestava stříbrné Slavie, v závorce je počet vstřelených branek: Martin Otáhal, Roman Jakimič (1), Jakub Jankto  (11), Tomáš Valenta (6), Lukáš Novák, Denis Pelyak,  Michal Pecháček (3),  Marek Kodr (5),  Oskar Fotr (2),  Tomáš Melichar (2),  Jiří Lang,  Adam Podrápský (4), Bohumil Vender (1),  Adam Staněk
 

 


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články