Pořadí se bude počítat až na konci | SK Slavia Praha
Více

Pořadí se bude počítat až na konci

PRAHA – „Důležité bude pořadí na konci ligy, teď to ještě nic neznamená,“ komentoval fakt, že Slavia bude v tabulce alespoň do pondělního večera na prvním místě Martin Latka.
PRAHA – „Důležité bude pořadí na konci ligy, teď to ještě nic neznamená,“ komentoval fakt, že Slavia bude v tabulce alespoň do pondělního večera na prvním místě Martin Latka. „Na druhou stranu já jsem to ještě nezažil, že bychom byli někdy první, a to už tu nějaký čas jsem,“ připustil, že ho to přece jenom těší.

„Už to zase nabíralo nesprávný směr, neproměněné šance, vyrovnání. Kdybychom to nakonec neurvali, hodně by nás to mrzelo,“ přiznal slávistický stoper.

„Sparta asi nezaváhá, ale jsme na dosah a to je dobře. Musíme soustředit sami na sebe, jít od zápasu k zápasu, tak jako doposud. Je možná trochu škoda, že podzim už skončí, docela dobře jsme se rozjeli.“

Stanislav Vlček dal svoji osmou branku v sezóně a byla parádní. Byl také u dvou dalších dramatických momentů utkání. První byla červená karta. „Přeletěl nás míč a šli jsme do souboje tělo na tělo, dostal jsem se za Bestu, a mohl jsem jít sám na branku. Sehrála v tom roli asi jeho nezkušenost, ale když rozhodčí zapískal, bylo mi jasné, že to bude asi červená karta,“ popsal moment z 21. minuty.

Velmi nešťastná chvíle přišla v druhé půli. Gólman Raška si při výborném zákroku právě proti Vlčkově střele vykloubil rameno. „Šel jsem za ním, zda jsem to nezavinil já, jestli necítil dotek kopačky. Sám mi řekl, že si to udělal při pádu sám, snad se dá brzy dohromady,“ popsal Vlček souboj o míč. Podle našich informací lékaři rameno ostravskému gólmanovi nahodili zpět ještě na stadionu, čeká ho herní pauza až šest týdnů.

Vlček má na současném postavení Slavie lví podíl. „Začátek nám nevyšel, vypadli jsme z poháru, nedařilo se. Ale v závěru jsme to fantasticky dotáhli. Je to příjemný pocit být v tabulce tak vysoko a tam zůstaneme, i když Sparta vyhraje.“

Matej Krajčík odpovídal na dotazy žurnalistů bos. Svoje kopačky totiž hodil fanouškům. „Byly za tři tisíce, snad si je užijou,“ usmál se. „Moc mi to dneska nešlo, pokazil jsem spoustu balónů. Ale alespoň pár centrů jsem před branku dostal, trenér nás k tomu nabádal i o přestávce. Naštěstí se to zlomilo po rohovém kopu, zase to zremízovat by bylo přímo šílený.“

Napadlo by ho, že Slavia nakonec po podzimu skončí tak vysoko? „Po té ztrátě v úvodu vůbec ne. Ale rozhodlo to, že jsme bodovali se silnými celky z čela tabulky. Ale i trenér říkal, že teď je úplně jedno, kolikátí budeme. To hlavní přijde na konci.“

Kapitán Lukáš Jarolím poděkoval fanouškům. „Hráli jsme v krásné atmosféře, děkujeme za ní. Choreografie, fandění i závěrečná děkovačka. Všichni jsme si to užili. Mrzí mne, že se mi utkání moc nepovedlo, střídání jsem si zasloužil. Ale hlavní je, že to kluci dotáhli k výhře i beze mne. Tomáš to nádherně trefil.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články