Přestávka obrovským zážitkem | SK Slavia Praha
Více

Přestávka obrovským zážitkem

PRAHA - Mládežnické týmy mají za sebou podzimní část svých soutěží. Jak si vedou ve srovnání s největšími rivaly, které týmy udělaly trenérům největší radost? To vše nám prozradil Miroslav Jíra, vedoucí trenér sportovních tříd.

Mládežnické týmy mají za sebou podzimní část svých soutěží. Jak si vedou ve srovnání s největšími rivaly, které týmy udělaly trenérům největší radost? To vše nám prozradil Miroslav Jíra, vedoucí trenér sportovních tříd. 

 

 

Nejsledovanějším týmem jsou tradičně A-žáci, jak se jim podzim vydařil?

„Přezimují na čtvrtém místě se šestibodovou ztrátou na prvního. S tím určitě nejsme spokojení a věříme, že to na jaře doženou. Kluci se však znovu probojovali do finále prestižního turnaje Nike Cup, v dubnu je čeká republikové finále proti Olomouci. Poprvé si vyzkoušeli hrát v rytmu středa-neděle, trochu jim to ubralo sil. Pozitivem je také to, že se podařilo zabudovat do týmu nové fotbalisty.“

 

Jak si vedly ostatní týmy?

„Největší radost nám udělali D-žáci, kteří v české divizi vyhráli podzimní část soutěže bez ztráty jediného bodu. Podobně si vedl i ročník 1998 v přípravce, kluci také nepoznali hořkost porážky. Vybudovali jsme tým nejmladší přípravky (ročník 2001), všechny týmy průběžně doplňujeme o nové fotbalisty. Rodiče možná bude zajímat, kdy bude další nábor. Plánujeme ho na duben 2007."  

 

Co tradiční konfrontace se Spartou, jak si naše týmy stojí?

„Musím přiznat, že v minulosti se nám dařilo lépe. Ale máme za sebou teprve podzimní část, nic není rozhodnuto. I když postavení v tabulce samozřejmě sledujeme, nejsou naší prioritou první místa za každou cenu, ale především výchova mladých fotbalistů a jejich plynulý přechod do starších kategorií.“

 

Malí slávisté se také představují divákům o přestávkách ligových utkání, jak se jim tyto krátké zápasy líbí?

„Je to pro ně obrovský zážitek. Když vyhrají, tak mají děkovačku s fanoušky, kterou si neuvěřitelně užívají. Prostřídají se různé kategorie přípravek, je to pro ně velká motivace. Vzpomínám si, že když jako malý hrával tyto minizápasy syn Pavla Kuky Tomáš , tak nemohl nervozitou ani spát. Doufám, že i na jaře budou tato utkání pokračovat a budou užitečnou tradicí. Poděkování patří i našim příznivcům, kteří vždy výkony našich malých fotbalistů dokáží ocenit.“

 

Během podzimu se v dresu áčka objevili další odchovanci Tomáš Necid a Bořek Dočkal. Jak velká motivace je to pro mladé hráče, když je na hřišti vidí?

„Všichni vidí, že cesta vzhůru je ve Slavii pro ně připravená, že se jim snaha a dřina vyplatí. Návaznost mezi dorosteneckými kategoriemi, béčkem i áčkem je vynikající. Navíc všichni trénují a hrají v Edenu, kde jim přímo před očima vyrůstá nový stadión. Je to krásný sen pro každého slávistu si na něm v červenobílém dresu zahrát.“


(Článek vyšel také v magazínu Poločas v čísle 11)

 


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články