Týden uzavřel herní trénink | SK Slavia Praha
Více

Týden uzavřel herní trénink

PRAHA - Slávisté mají za sebou další „pracovní“ týden, v jehož závěru využili příznivé počasí a absolvovali herní trénink na solidním trávníku na stadionu Přátelství. Ten sice lemovaly zbytky shrabaného sněhu, ale jinak žádné záludnosti na fotbalisty neskrýval. Jediným individuálně trénujícím fotbalistou byl David Kalivoda, který vyklusával kolem dráhy...
PRAHA  - Slávisté mají za sebou další „pracovní“ týden, v jehož závěru využili příznivé počasí a absolvovali herní trénink na solidním trávníku na stadionu Přátelství. Ten sice lemovaly zbytky shrabaného sněhu, ale jinak žádné záludnosti na fotbalisty neskrýval.

 

Jediným individuálně trénujícím fotbalistou byl David Kalivoda, který vyklusával kolem dráhy. „Doháním výpadek po zranění stehenního svalu, už to brzy zkusím i s míčem,“ vysvětlil náš záložník.

 

Trenér Karel Jarolím připravil cvičení zaměřené na přechodovou fázi, útok a zakončení, fotbalisté střídavě podnikali útoky po pravé a levé straně, akce vycházely už od obránců. Z levé strany vyslal hned dva lahůdkové centry Dušan Švento, na druhé straně ho napodobil zase s chutí trénující Matej Krajčík.

 

Se Šventem si na levé straně nabíhal i Armend Nedzipi, který je Slavii na testech, měl by nastoupit ještě v sobotním utkání Tipsport Cupu, po němž by se mělo rozhodnout o tom, zda v týmu zůstane.

 

I během tohoto cvičení byly znát změny, které v rozestavení v přípravě už pozorní fanoušci zaznamenali. Petr Janda už nabíhal s Gaúchem, Tomášem Necidem a Standou Vlčkem v útoku, stoperskou dvojici tvořili Radek Dosoudil a Martin Latka, zatímco Marek Suchý rozděloval míče v záloze.

 

Závěr tréninku vyplnila střelecká soutěž, která se záhy stala prestižním soubojem. Mladí a starší hráči měli ve skupině pět minut na to, aby postupně z dvaceti metrů nastříleli gólmanům co nejvíce branek.

 

První se trefil Martin Latka, pak ještě napálil míč do břevna, další hráči ale dostatečný náskok nevytvořili. Skupina starších vedená Lukášem Jarolímem pak gólů nastřílela mnohem víc. „Děkujeme, gólmani,“ komentoval to Martin Latka. „Co my s tím máme společného, že netrefíte bránu,“ bránil čest svou i svých kolegů Michal Vorel. Nechybělo ani stříhání o to, kdo odnese tréninkové vybavení a míče.

 

Po tréninku si ještě Dušan Švento s Martinem Latkou přidali střelbu na branku, slovenský reprezentant si zkoušel nové kopačky. Oba čekají příští týden reprezentační srazy, které sníží trenérům počet trénujících hráčů snad na polovinu.

 

Slavia uzavře o víkendu své účinkování na Tipsport Cupu, v sobotu od jedenácti hodin v Edenu na umělé trávě změří síly s Marilou Příbram. Z utkání můžete na našem webu sledovat online reportáž.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články