Béčko vyválčilo body v deseti | SK Slavia Praha
Více

Béčko vyválčilo body v deseti

PRAHA – Jen třináct vteřin stačilo útočníkovi Karlu Zelinkovi k tomu, aby otevřel skóre souboje slávistické juniorky s Ovčáry.
PRAHA – Jen třináct vteřin stačilo útočníkovi Karlu Zelinkovi k tomu, aby otevřel skóre souboje slávistické juniorky s Ovčáry. Po patnácti minutách však slávisté přišli o vyloučeného Vrzala a cenné vítězství museli vybojovat v deseti. Pomohla jim k tomu druhá branka Bořka Dočkala, Ovčáry už dokázaly jen snížit.

Tentokrát se vstup do utkání slávistům opravdu povedl, svižný útok po pravé straně totiž zakončil Zelinka stříleným centrem a špatně postavený brankář Straka vytahoval míč ze sítě už po třinácti vteřinách hry.

Začal se hrát svižný fotbal s řadou šancí před oběma brankami, Vrzalovy dvě střely z nadějných pozic skončily u brankáře, slávisté několikrát zažehnali útoky hostů.

V šestnácté minutě nastal v utkání zlom. Vrzal u laviček zbytečně fauloval Herdu a rozhodčí Berka vytasil přísnou červenou kartu. Trenér Kozel musel stáhnout ze hřiště Nedzipiho, Zelinka se stáhl do zálohy a Dočkal přešel na druhou stranu zálohy.

Ofenzivní fotbal skončil, hrálo se ve středu hřiště, Ovčáry svoji přesilovku ale nedokázaly nijak zužitkovat, nejblíže gólu měli hosté po rohovém kopu Herdy, míč ale stačil gólman Diviš lehce strhnout mimo prostor hlavičkujících hráčů.

Podobný obraz hry platil i po přestávce, slávisté pozorně bránili. V 78. minutě předvedli krásný protiútok, Robin Dejmek zatáhl míč do levého křídla a zpětnou přihrávkou po zemi našel nabíhajícího Dočkala. Ten poslal míč přesnou ránou do dolního rohu branky.

Závěr se zdramatizoval díky Studenému, který nejprve povedenou ránou protáhl Diviše a z následného rohu hlavou snížil. Šest minut před koncem Studík zblokoval ránu Maravčíka, na druhé straně nevyužil Held samostatný únik, jeho přihrávce na volného Robina Dejmka chyběla razance.

Nervóznímu průběhu zápasu nepomohlo ani to, že se fanoušci hostů dožadovali vyloučení Diviše za druhé napomínání. Rozhodčí totiž nedbale ukazoval žluté karty hráčům snad z dvaceti metrů, proto panovaly spory kolem karty, která v první půli patřila Studíkovi.

„Chtěli jsme začít aktivně, že to nakonec vyšlo tak, že jsme dali po třinácti vteřinách gól, to jsme ani nečekali,“ usmál se na úvod svého hodnocení trenér Luboš Kozel. „Zelinka se trochu od zápasu Tipsport Cupu proti Žižkovu střelecky trápil, říkal jsem mu, že branka přijde, až to nebude vůbec čekat,“ dodal k tomu kouč.

„Byli jsme na začátku lepší, měli jsme i dvě dobré šance, vývoj utkání pak ovlivnilo vyloučení. Viděl jsem zákrok, při kterém v Ovčárech zlomil Herda Kóňovi nohu, tak to byl zákrok naprosto jiný a byla za něj jenom žlutá karta, tady jsme viděli hned červenou. Museli jsme změnit rozestavení na 4-4-1 a bylo to už jenom o vůli. Věřil jsem, že se nám povede protiútok, to taky vyšlo.“

„Bylo to nakonec vítězství vůle, je to důležité, přes zimu jsme neprohráli sedmnáctkrát v řadě, teď dvakrát za sebou, takové tři body mají nakonec dvakrát větší cenu.“

Slavia B – Ovčáry 2:1 (1:0)

Branky: 1. Zelinka (13. vteřina), 78. Dočkal – 83. Studený
Slavia B: Diviš – Vácha, Radek Dejmek, Studík, Šmíd – Dočkal (90. Held), Bayer, T.Dubský, Nedzipi (22. Robin Dejmek) – Zelinka (61. Jablonský), Vrzal


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články