Slavia zůstala ve hře o poháry | SK Slavia Praha
Více

Slavia zůstala ve hře o poháry

PŘÍBRAM – Porážka, remíza a výhra – taková je nakonec bilance Slavie ze tří zápasů  tohoto týdne. Vzestupnou výkonnostní tendenci potvrdili červenobílí v Příbrami, ačkoliv se museli obejít bez řady hráčů, naopak vypomohli dva členové kádru béčka.
PŘÍBRAM – Porážka, remíza a výhra – taková je nakonec bilance Slavie ze tří zápasů  tohoto týdne. Vzestupnou výkonnostní tendenci potvrdili červenobílí v Příbrami, ačkoliv se museli obejít bez řady hráčů, naopak vypomohli dva členové kádru béčka.

Defenzívu domácích překonal jako první kapitán. „Rohové kopy jsme nacvičovali ještě většinu tréninku v sobotu, je dobře, že nám to tam po jednom z nich spadlo,“ radoval se autor první branky Lukáš Jarolím.

„Míč stejně letěl do sítě, Hunal ho tam jenom popohnal. Brácha dal o víkendu v Bundeslize branku svému bývalému týmu, sestra mi předpověděla, že to udělám taky,“ smál náš záložník.

„Máme z výhry radost, čekání trvalo už moc dlouho,“ oddechl si. „Dnes už sestoupilo Slovácko, kde jsem hrával, teď to hrozí i Příbrami, kde jsem taky působil, je to trošku divný pocit,“ všiml si na závěr kapitán, na koho se žene hrozba sestupu.

Když tento komentář slyšel od novinářů na tiskovce trenér Karel Jarolím, okomentoval ho: "To je od něj hezké, že má starost o jiné kluby, ale my máme taky svoje zájmy," řekl pobaveně.

Martin Latka měl v obraně nového kolegu do stoperské dvojice. „Jirka Studík to zvládl výborně, rozuměli jsme si, i když jsme se potkali po delší době. Je škoda, že musel odstoupit, o přestávce ho rozbolela hlava, měl to zřejmě po srážce s gólmanem Pařízkem,“ řekl Latka našemu webu a potvrdil dobrou zprávu, že zvládl v pohodě celý zápas. „Cítím se fit.“

Gólovou pojistku v závěru přidal Tomáš Hrdlička. „První střely mi nesedly, na tuhle jsem měl dost času zamířit. Bylo dobře, že jsem tím sebral naději Příbrami na nějaké náhodné vyrovnání v samotném závěru,“ pochvaloval si.

Třetí branku mohl vstřelit Tomáš Jablonský, který si v Příbrami odbyl ligovou premiéru. „Možná jsem mohl ještě jít blíž k brance, gólman střelu vytáhl, ale možná, že nešla do branky. S nervozitou jsem neměl problémy, kluci mi pomohli, ještě na lavičce mne podpořil Honza Vorel. Jsem rád, že moje premiéra byla vítězná,“ řekl Jablonský ve svém prvním ligovém interview.

S Tomášem Jablonským přineseme v pondělí celý rozhovor.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články